• Terug
  • Nieuws
  • Grote brand, verder rustig verloop
1 januari 2024

Grote brand in Stadskanaal, verder rustige jaarwisseling

Oudejaarsavond startte in de gemeente Stadskanaal met een grote brand aan de Drouwenerstraat in Stadskanaal. De verdere avond en nacht zijn rustig verlopen. De hulpdiensten bevestigen dit beeld en melden geen bijzonderheden voor zowel oudejaarsdag als oudejaarsnacht.

Rijksmonument kan als verloren beschouwd worden
Vroeg in de avond moest de brandweer uitrukken voor een uitslaande brand in pand van een voormalige houthandel aan de Drouwenerstraat. Vanwege de rookontwikkeling is opgeschaald naar zeer grote brand, Grip 1. De brandweer heeft het vuur gecontroleerd uit laten branden. Burgemeester Klaas Sloots: ‘De bewoners en de naaste buren zijn goed opgevangen door mensen in de buurt. Er is onderdak voor hen geregeld. Helaas moeten we het rijksmonument als verloren beschouwen.’  

Verder rustig verloop
De brandweer had de rest van de avond en nacht een rustige dienst. Er was een beperkt aantal kleine brandjes dat nergens echt voor problemen heeft gezorgd. Het schadebedrag moet nog wel geïnventariseerd worden.

De politie meldt dat er geen grote incidenten zijn geweest. De hulpdiensten zijn in de gemeente niet geconfronteerd met geweld of ongewenst gedrag. ‘Het lijkt erop dat onze inwoners een gezellige en mooie avond hebben gehad. Daar ben ik blij om. En ik ben dankbaar voor de inzet van iedereen die aan het werk was om er een veilige jaarwisseling voor ons allen van te maken’, aldus de burgemeester.

Lees meer op RTVNoord

Lees meer op DVHN