• Monsterscore voor Onstwedder Boys
18 nov. 2023

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op een nat en koud Sportpark De Boskamp flink aan het doelsaldo kunnen werken. Tegen Mamio werd het maar liefst 11 – 0, waarbij wel vermeld moet worden dat de ploeg uit Groningen deze middag met veel pech te maken had. De 11 – 0 betekent tevens de grootste uitslag (volgens de insiders…) in de competitiegeschiedenis van Onstwedder Boys.

Zowel Mamio als Onstwedder Boys zijn afgelopen seizoen gepromoveerd naar de derde klasse. De laatste ontmoeting was twee jaar geleden toen Onstwedder Boys met 5 – 3 in de bekercompetitie te sterk was. Bij Onstwedder Boys ontbrak deze middag Rutgert Tipker. De selectie van Mamio bestond uit slechts twaalf spelers en dat zou de Groningers deze middag nog behoorlijk opbreken. Deze wedstrijd kon voor het eerst op De Boskamp het nieuwe digitale scorebord worden gebruikt, dat afgelopen week is geplaatst.

De wedstrijd is nog maar net begonnen of Angelo Florencia moet al met een spierblessure het veld verlaten. Florencia is een belangrijke pion op het middenveld van Mamio en scoorde twee jaar geleden nog twee keer in de bekerwedstrijd tegen Onstwedder Boys. Hierdoor moet meteen de enige wisselspeler van de ploeg uit Groningen het veld in. Onstwedder Boys begint gretig aan het duel en gebruikt veelvuldig de flanken. In de zevende minuut komt de thuisclub op voorsprong, als Jarno Sterenborg na een snelle aanval de 1 – 0 binnen tikt. Kort daarop schiet de behendige Abiamuwe Clinton van afstand, maar zijn schot wordt door Rein Koudstaal met de vuisten gekeerd. Na een kwartier spelen lijkt Mamio langszij te komen als Dylan Rokette bij de tweede paal de bal binnen schiet, maar de treffer wordt wegens buitenspel afgekeurd.

Na bijna een half uur spelen komt Onstwedder Boys op 2 – 0. Mart Wilzing kapt zijn tegenstander uit en geeft de bal voor, waarna Harm Visser van dichtbij weet te scoren. Even later is het Sem Nieuwenhuis die uit een voorzet van Anne Wilzing bij de eerste paal opduikt en het derde doelpunt weet te maken. Amar Muslic krijgt voor rust nog een mogelijkheid namens de bezoekers, maar zijn schot vanaf de rand van de 16-meter gaat net over. Voor rust wordt het nog 4 – 0 voor de Boys, als Jarno Sterenborg alleen door kan gaan. Hij omspeelt keeper Niko Thomalla en raakt vervolgens de paal, waarna Sem Nieuwenhuis de rebound wel in het doel schiet. Bij deze actie blesseert één van de verdedigers van Mamio zich dusdanig (komt tegen de paal aan) dat hij niet verder kan spelen. Zo moet Mamio verder met tien man en wordt de rust bereikt met een 4 – 0 tussenstand.

De tweede helft wordt gespeeld op het tweede veld, dat er beter bij ligt en waar ook de verlichting aan wordt gedaan. Mamio gaat verder met negen spelers, omdat ook Abiamuwe Clinton met een blessure niet verder kan. Hierdoor wordt het ook geen wedstrijd meer. Onstwedder Boys weet in de tweede helft nog zeven keer te scoren via Mart Wilzing (2x), Jarno Sterenborg, Sem Nieuwenhuis, Sven Jaegers (fraai afstandsschot),  Bert Jan Wilzing en Anne Wilzing. Mamio eindigt de wedstrijd met acht spelers, als in de slotfase ook Amar Muslic ook nog geblesseerd uitvalt. Scheidsrechter Dobma vindt het na 85 minuten voetballen genoeg en fluit voor de laatste keer. Voor Mamio zijn de druiven zuur: Een zware nederlaag, de nodige blessures en een te smalle selectie voor deze wedstrijd.

Onstwedder Boys heeft nu tien punten uit zeven wedstrijden en staat keurig in de middenmoot. Komende zaterdag is op Sportpark De Boskamp Loppersum de volgende tegenstander. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Michel Beikes (Nick Wagenaar), Sven Jaegers, Marcel Paans, Luc Nieuwenhuis, Gerben Meems, Harm Visser (Lars Bekker), Sem Nieuwenhuis, Mart Wilzing, Anne Wilzing en Jarno Sterenborg (Bert Jan Wilzing).
Scheidsrechter: Dhr. P. Dobma (Assen)