• Terug
  • Nieuws
  • VCO '72 D1 wint topduel tegen Sleen
14 nov. 2023

De dames van trainer/coach Jasper de Munck zijn het seizoen uitstekend gestart. Alle 6 de wedstrijden zijn tot nu toe gewonnen en door dit resultaat staan de dames op de eerste plaats. Zaterdag 11 november stond er een belangrijke wedstrijd op het programma tegen de grote concurrent Sleen D1. Na een spannend duel won de ploeg uit Onstwedde met 3 - 1 en blijft zo koploper.

De eerste set werd begonnen met Anniek Behling-Elzen op de spelverdeling, Tessa Heidekamp en Hilde Spaans op de midden positie, Marriët Wilzing en Floor Geertsema op buiten en Darien Velthuis op de diagonaal. Tijdens het inspelen werd al zichtbaar dat Sleen over een aantal goede aanvalsters beschikte. Het ging steeds gelijk op in de eerste set. Mooie aanvallen van beide teams werden afgewisseld met tactisch spel en veel service druk. Toch lukte het de Onstwedder dames om aan het einde van de set een kleine voorsprong te nemen. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en set 1 werd gewonnen met 25 - 21.

In de tweede set bleef de ploeg van Jasper de Munck ongewijzigd. De Onstwedder dames begonnen wederom sterk waardoor er al vrij vlot een mooie voorsprong op het scorebord stond. Echter raakte er halverwege de set een speelster van Sleen geblesseerd en lag het spel tijdelijk even stil. Na enkele minuten hervatte scheidsrechter Bert de Roo de wedstrijd. Ondanks de onderbreking hielden de dames het hoofd koel. Jasper wisselde Tessa Wubs en Elien Wubs halverwege de set in voor Anniek en Floor.  De set werd vrij eenvoudig binnen gehaald met 25 - 14.

Uit deze mooie 2-0 voorsprong werd veel vertrouwen getankt. Echter was de wedstrijd nog niet gewonnen. Jasper drukte de dames op het hart dat alles nog mogelijk was en dat de wedstrijd zeker nog niet binnen was. De dames begonnen weer in dezelfde opstelling als hoe ze de wedstrijd gestart waren. Sleen liet duidelijk merken dat de wedstrijd zeker nog niet gespeeld was. Ondanks een 18-11 voorsprong begon het te rommelen aan de kant van de VCO-dames. Jasper probeerde het tij te keren met wissels en een time-out. Aan het eind van de derde set was het toch Sleen die de betere partij was. Set 3 werd nipt verloren met 23 - 25.

De scherpte ontbrak aan het einde van de derde set. Na een peptalk van trainer/coach Jasper startte de vierde set. De dames begonnen gelukkig scherp en hielden de hele set een kleine voorsprong. Het was een wedstrijd van hoog niveau en voor het publiek een genot om te zien. Op alle facetten waren de Onstwedder dames net een stukje beter. Ondanks dat het een spannende set was werd de vierde set gewonnen met 25 - 20 en was de overwinning binnen!

Door dit prachtige resultaat staan de VCO-dames op de eerste plaats. Woensdag 15 november staat er wederom een kraker in de 1e klasse E op het programma. Dit keer is  Volop'69 D1 uit Oude Pekela de tegenstander. Volop is terug te vinden op de vierde plaats met één wedstrijd minder dan de nummer drie. Het eerste fluitsignaal zal klinken om 19.30 in sporthal 'De Binding' in Oude Pekela.