• Terug
  • Nieuws
  • Onstwedder Boys verliest van HFC '15
14 oktober 2023

Na twee opeenvolgende overwinningen is het Onstwedder Boys zaterdagmiddag niet gelukt om de zegereeks voort te zetten. HFC ’15 uit Hoogkerk won verdiend met 1 – 2, in een duel waarin de thuisclub veel moeite had met het gevarieerde en snelle aanvalsspel van de gasten.

HFC ’15 stond na drie wedstrijdrondes nog puntloos onderaan. Onstwedder Boys daarentegen bevond zich voor aanvang van de wedstrijd op de tweede plaats, achter koploper Helpman. Beide teams speelden vijf jaar geleden voor het laatst tegen elkaar in de competitie.

HFC ’15 begint sterk aan de wedstrijd en zet vanaf minuut één veel druk. Onstwedder Boys blijft in de beginfase met moeite overeind. De eerste mogelijkheid is daarna voor de thuisclub, als keeper Jonathan Hensens van HFC een hoge bal loslaat en Anne Wilzing vervolgens Harm Visser in stelling brengt. Zijn schot wordt door Hensens gepakt, die daarmee zijn fout weer goed maakt. Kort daarna speelt Jarno Sterenborg zich goed vrij, maar zijn schot gaat via een verdediger naast. HFC weet in de eerste helft met lange ballen steeds weer de aanvallers te bereiken. Zo ontstaat er een aantal keren gevaar voor het doel van Onstwedder Boys. Rein Koudstaal moet redding brengen als één van de aanvallers van de ploeg uit Hoogkerk op het doel schiet en een schot van Frank Volkers ketst via de paal terug het veld in. De beste mogelijkheid voor de thuisclub is voor Jarno Sterenborg, die zijn tegenstander uitkapt in het strafschopgebied, maar vervolgens de bal niet goed raakt. Vijf minuten voor rust slaan de gasten toe. Onstwedder Boys leidt balverlies na een corner, waarna Rutger Hofsteenge in de omschakeling wordt aangespeeld en op het doel van Onstwedder Boys af kan gaan. Oog in oog met Rein Koudstaal scoort Hofsteenge beheerst: 0 – 1. Kort voor rust komt de ploeg van trainer Harold Molanus goed weg, als Rick van Lent na een snelle aanval bij de tweede paal kan binnenschieten, maar tot opluchting van Onstwedder Boys naast schiet. Zo wordt de rust bereikt met een 0 – 1 stand.

De tweede helft is nog maar net begonnen of het is opnieuw HFC dat scoort. Balverlies op het middenveld wordt afgestraft en het is Rick van Lent die dit keer bij de tweede paal uit een voorzet wel weet te scoren: 0 – 2. HFC staat verdedigend goed en wacht op fouten van Onstwedder Boys. De Boys spelen af en toe slordig en slagen er zelden in gevaar te stichten. Na twintig minuten spelen is er een goede mogelijkheid voor Sem Nieuwenhuis om de spanning terug te brengen. Hij probeert met een stiftbal  keeper Hensens te verschalken, maar de keeper van HFC weet de bal uit de lucht te plukken. Nieuwenhuis krijgt even later nog een kans, maar zijn inzet kan opnieuw door de keeper van HFC onschadelijk worden gemaakt. Bij Onstwedder Boys worden alle vier de wisselspelers in het veld gebracht en met lange ballen van Marcel Paans wordt geprobeerd om de aanvallers te bereiken. Onstwedder Boys zet op deze manier wel druk in de laatste tien minuten, maar ook HFC krijgt mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen. In de extra tijd weet de thuisclub nog te scoren via Jarno Sterenborg en Bert Jan Wilzing, die beide de bal raken die achter Jonathan Hensens in het doel verdwijnt. Daarna is er geen tijd meer voor de thuisclub om nog op jacht te gaan naar de gelijkmaker. De goed leidende scheidsrechter Nanninga fluit na vijf minuten extra tijd voor het einde van de wedstrijd.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys een uitwedstrijd tegen Lycurgus in Groningen. De wedstrijd begint om 15.00 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar (Michel Beikes), Sven Jaegers, Marcel Paans, Luc Nieuwenhuis (Rick Heijes), Harm Visser (Mart Wilzing), Gerben Meems, Sem Nieuwenhuis, Rutgert Tipker (Bert Jan Wilzing), Anne Wilzing en Jarno Sterenborg.
Gele kaarten: Sem Nieuwenhuis
Scheidsrechter: Dhr. L. Nanninga (Assen)
Toeschouwers: 150