• Terug
  • Nieuws
  • Onstwedder Boys wint van WVV
7 oktober 2023

Onstwedder Boys presteert vooralsnog prima in de zaterdag derde klasse C. Zaterdagmiddag werd in Winschoten met 1 – 2 gewonnen van WVV. Hierdoor staat de ploeg van trainer Harold Molanus na drie wedstrijden op een keurige tweede plaats in de competitie.

Twee seizoenen geleden troffen beide teams elkaar voor het laatst in competitieverband. In beide wedstrijden ging de winst toen naar de ploeg uit Winschoten. WVV beschikt met Mathijs Mollema over een veel scorende spits. Bij Onstwedder Boys staat dezelfde ploeg in het veld als in de wedstrijd tegen Aduard. Deze middag wordt er gelukkig op het hoofdveld (gras!) gespeeld.

Over de eerste helft valt niet veel te melden. Beide ploegen proberen de aanval te zoeken, maar veel mogelijkheden zijn er niet. Onstwedder Boys staat verdedigend weer prima en geeft niets weg. Het enige wapenfeit van WVV komt van Mathijs Mollema, maar zijn schot gaat naast. Onstwedder Boys wordt twee keer gevaarlijk in de eerste helft. Een voorzet van Jarno Sterenborg wordt net niet goed verwerkt door Sem Nieuwenhuis en na een halfuur spelen is er gevaar aan de linkerkant als Anne Wilzing goed doorgaat en de achterlijn haalt. Zijn voorzet wordt gepakt door keeper Sven Schuur van WVV.

In de tweede helft komt er wat meer vaart in de wedstrijd. Het eerste gevaar komt van Aaron Huizingh. Na een fraaie solo schiet hij de bal naast het doel van Onstwedder Boys. Na tien minuten spelen komen de bezoekers op voorsprong. Een voorzet van Anne Wilzing wordt door Jarno Sterenborg richting doel gekopt. WVV krijgt de bal niet weg en uit een klutssituatie weet Harm Visser te scoren. Keeper Schuur heeft het nakijken. Even later is er een mogelijkheid voor Mollema namens WVV, maar hij schiet over. Kort daarop wordt een prima voorzet van Nick Wagenaar door Anne Wilzing in één keer richting doel geschoten, maar de bal gaat voorlangs. Twintig minuten voor tijd wordt Marc Drenth in het strafschopgebied van Onstwedder Boys onderuit gehaald. Scheidsrechter Den Enting geeft terecht een strafschop aan de ploeg uit Winschoten. De strafschop wordt door Mathijs Mollema genomen. Hij raakt de bal niet overtuigend, maar scoort wel en zo staat het weer gelijk: 1 – 1. Daarna is het WVV dat veel druk zet en kansen krijgt. Rein Koudstaal keept echter prima en redt tot twee keer toe voortreffelijk. Acht minuten voor tijd wordt de wedstrijd beslist als een bal van Rutgert Tipker via Sem Nieuwenhuis bij Jarno Sterenborg terecht komt. Sterenborg omspeelt zijn tegenstander en schiet fraai de winnende treffer binnen. Zo is Onstwedder Boys in een gelijk opgaand duel de meest gelukkige en effectieve ploeg en gaan de drie punten mee naar Onstwedde.

Komende zaterdag is op Sportpark De Boskamp HFC ’15 de volgende tegenstander. De ploeg uit Hoogkerk staat met 0 punten nog onderaan. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Sven Jaegers, Marcel Paans, Luc Nieuwenhuis, Harm Visser, Gerben Meems, Sem Nieuwenhuis (Bert Jan Wilzing), Rutgert Tipker, Anne Wilzing en Jarno Sterenborg.
Gele kaarten: -
Scheidsrechter: Dhr. L. Den Enting (Wildervank)
Toeschouwers: 140