• Boys winnen laatste bekerduel
16 sep. 2023

Onstwedder Boys heeft in Musselkanaal het laatste bekerduel in winst omgezet. Seta werd met 5 – 2 verslagen. Omdat SJS ook hun laatste bekerwedstrijd wist te winnen, is de ploeg uit Stadskanaal een ronde verder in de bekercompetitie. Onstwedder Boys kan zich helemaal richten op de competitie.

De eerste helft is matig wat Onstwedder Boys betreft matig. Het baltempo ligt laag en het spel is slordig. Pas in de laatste tien minuten lukt het om te scoren tegen de zaterdag vijfdeklasser. Jarno Sterenborg maakt de 0 – 1 op aangeven van Anne Wilzing en uit een corner weet Sven Jaegers de 0 – 2 te maken. Dit is ook de ruststand.

In de tweede helft verandert er weinig aan het spelbeeld. Seta is gevaarlijk in de omschakeling en weet twee keer in korte tijd te scoren, waardoor het 2 – 2 wordt. Direct na de gelijkmaker stelt Onstwedder Boys orde op zaken. Sven Jaegers speelt een diepe bal op Jarno Sterenborg, die beheerst de 2 – 3 weet te maken. Jarno Sterenborg maakt even later ook de 2 – 4, als een voorzet vanaf rechts voor zijn voeten terecht komt. Drie doelpunten voor een gelegenheidsspits is zeker niet slecht! In de laatste minuut krijgt Onstwedder Boys nog een strafschop van scheidsrechter Mulder als er een overtreding op Jarno Sterenborg wordt gemaakt in het strafschopgebied. Sven Jaegers weet de strafschop te benutten en zo wordt de eindstand 2 – 5.

Komende zaterdag begint de competitie. Onstwedder Boys begint met een uitwedstrijd in de derde klasse C tegen Groen Geel uit Groningen. Op het kunstgras in Corpus den Hoorn wordt om 15.15 uur afgetrapt.

Opstelling: Mark Meijer, Nick Wagenaar (Michel Beikes), Sven Jaegers, Marcel Paans, Luc Nieuwenhuis (Rick Heijes), Harm Visser, Gerben Meems, Rutgert Tipker (Lars Bekker), Mart Wilzing, Anne Wilzing en Jarno Sterenborg.