• Onstwedder Boys wint eerste bekerduel
2 sep. 2023

Na drie nederlagen in de oefenwedstrijden wist Onstwedder Boys zaterdagmiddag voor het eerst in dit prille seizoen een wedstrijd te winnen. In Nieuw-Weerdinge won Onstwedder Boys eenvoudig met 1 – 5 van NWVV. Gezien de krachtsverhoudingen in het veld had de uitslag ook hoger uit kunnen vallen.

Trainer Harold Molanus kon voor het eerst dit seizoen over een complete selectie beschikken. Alleen spits Gerco Scheper ontbrak en is voor langere tijd uitgeschakeld met een zware knieblessure. NWVV zat vorig seizoen bij Onstwedder Boys in de competitie. De ploeg uit Nieuw-Weerdinge degradeerde echter naar de vijfde klasse.

Onstwedder Boys begint slap aan het duel en na drie minuten kijken de Boys al tegen een achterstand aan. Bij de eerste aanval van NWVV wordt er matig verdedigd. De Boys krijgen de bal niet weg uit het eigen strafschopgebied en het is Marcello Kroon die van dichtbij keeper Mark Meijer kansloos laat: 1 – 0. De Boys nemen daarna het heft in handen en krijgen verschillende mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. De grootste kans is voor Mart Wilzing, die alleen voor de keeper tegen de doelman van NWVV aanschiet. Na 20 minuten spelen komt Onstwedder Boys wel op gelijke hoogte als een schot van Sem Nieuwenhuis van richting wordt veranderd en in het doel van NWVV verdwijnt. Kort daarop scoort Onstwedder Boys opnieuw. Anne Wilzing profiteert van een fout in de verdediging van NWVV en schiet de bal vanaf de linkerkant in de verre hoek: 1 – 2. Vlak voor rust wordt het 1 – 3. Luc Nieuwenhuis kan na een prima combinatie alleen doorgaan richting het doel van de tegenstander en scoort beheerst.

In de tweede helft blijft het spelbeeld hetzelfde. Mark Meijer heeft een rustige middag in het doel van Onstwedder Boys en hoeft nauwelijks in actie te komen. Onstwedder Boys valt aan en weet nog twee keer te scoren. Na goed doorzetten van Harm Visser komt de bal bij Sem Nieuwenhuis, die twee verdedigers omspeelt en de 1 – 4 maakt. Na een kwartier  spelen in de tweede helft tikt Rutgert Tipker een voorzet van Jarno Sterenborg eenvoudig binnen en zo wordt 1 – 5 uiteindelijk ook de eindstand.

Komende zaterdag, 9 september, speelt Onstwedder Boys thuis tegen SJS. Ook dit is een bekerwedstrijd. Op De Boskamp wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Opstelling: Mark Meijer, Nick Wagenaar, Sven Jaegers, Marcel Paans (Michel Beikes), Luc Nieuwenhuis, Harm Visser, Rutgert Tipker, Sem Nieuwenhuis, Mart Wilzing (Jarno Sterenborg), Bert Jan Wilzing (Gerben Meems) en Anne Wilzing.
Scheidsrechter: Dhr. W. Warrink (Ter Apel).