• Terug
  • Nieuws
  • Vakantiespelweek in de Riddertijd
24 augustus 2023

Het einde van de zomervakantie nadert en dat betekent dat de Vakantiespelweek in Onstwedde weer op het punt van beginnen staat. Dit jaar met het thema Vakantiespelweek in de Riddertijd.

211 kinderen maken zich op voor de leukste week van de vakantie, waarin ze door circa zestig vrijwilligers begeleid worden. Van maandag 28 augustus t/m vrijdag 1 september wordt er geknutseld, gesport en vooral heel veel plezier gemaakt.
Nagenoeg alle kinderen die in Onstwedde wonen en/of naar school gaan, doen mee met de Vakantiespelweek. Voor hen is het een weerzien van vriendjes en vriendinnetjes na de lange zomervakantie. Ook voor de leiding belooft het een mooie week te worden. Het is mooi om te zien dat tieners die als kind jaren mee gedaan hebben aan de Vakantiespelweek een paar jaren later terug keren als leiding.

De jonge organisatie is de kracht van de stichting. Vanaf oktober wordt er door het bestuur vergaderd om de editie van het jaar erop weer tot een succes te brengen. Zo wordt het thema bedacht en brainstormt men over de invulling van de dagen.

Op de maandag wordt in het thema geknutseld en worden in het dorp spellen gedaan. Voor de oudste kinderen zal dit uit twee grote spellen bestaan.
De dinsdag staat in het teken van sport en spel. Dit vindt plaats op het voetbalveld en in de sporthal. De kinderen van de oudste groepen mogen – indien ze dat willen – samen met hun leiding en het bestuur een nachtje in de jeugdsoos slapen.
Een dag later gaan de kinderen, leiding en het bestuur een dagje uit. Dit jaar vertrekt de bus naar Appelscha.
Op donderdagochtend wordt er door elke groep iets voorbereid voor de show in de middag. ’s Middags kunnen ouders, opa’s en oma’s en andere belangstellenden een kijkje nemen bij de Vakantiespelweek en genieten van de show en een kop koffie/thee met wat lekkers.
De laatste dag van de Vakantiespelweek is altijd een groot feest: er zijn verschillende spellen uitgezet, luchtkussens en wateractiviteiten. ’s Avonds sluiten we de week af met een feestelijke optocht door het dorp, waarbij het hele dorp is uitgelopen.

De Vakantiespelweek is een groot dorpsfeest; dat merken we niet alleen op de vrijdagavond, maar ook gedurende de rest van de week. Uit allerlei hoeken krijgen we hulp aangeboden: van spelleiding tot wasmoeders en van koffieschenkers tot sponsoren. Iedereen is betrokken.

De Vakantiespelweek is online te volgen via Facebook. De organisatie heeft haar eigen pagina waarop dagelijks updates te vinden zijn. Zo kan iedereen meegenieten van de activiteiten die georganiseerd worden voor de kinderen. Daarnaast is de organisatie actief op Instagram en zullen updates en alle foto’s ook op de website geplaatst worden.

Facebook

Instagram

Website