• Terug
  • Nieuws
  • Programma Troonswisselingsdag
22 april 2013

Onstwedder Boys organiseert voor het eerst activiteiten op de laatste Koninginnedag, dit jaar ook wel de Troonswisselingsdag genoemd. Hiermee vult de voetbal vereniging het gat op van de oranje commissie die opereerde onder de vlag van de handelsverenging en vorig jaar voor het laatst de activiteiten organiseerde.

In overleg met de handelsvereniging Onstwedde en Ocrea vroeg de voetbal vereniging een subsidie aan bij de gemeente Stadskanaal, die dit jaar voor deze historische dag één euro per inwoner beschikbaar stelde. De gemeente honoreerde het programma van Onstwedder Boys met een riante bijdrage. Binnen de verenging is een groep enthousiaste vrijwilligers direct begonnen met de voorbereidingen wat resulteerde in onderstaand complete programma.

Het wordt een dag voor jong en oud en met traditioneel en nieuwe activiteiten op of vanaf sportpark de Boskamp. De hoofdactiviteit is het stratenvoetbaltoernooi met 12 teams en een individueel panna knock-out toernooi voor de jeugd. Daarnaast is er de traditionele versierde fietstocht onder begeleiding van muziek door het dorp voor de jeugd en een fietstocht van ongeveer 27 km in de omgeving van Onstwedde.
Voor de kinderen is er de kinderspeelmiddag met springkussens, een stormbaan en een klim-glijhelling en oud Hollandse spelletjes voor jong en oud.

Onstwedder Boys zorgt ook dat de inwendige mens goed wordt verzorgd en hanteert speciale gereduceerde tarieven voor de consumpties. Alle activiteiten zijn door de bijdrage van de gemeente gratis toegankelijk voor iedereen en vinden in de middag plaats om zo de bezoekers van de Knoalsternacht en geïnteresseerden in de plechtigheden in Amsterdam tegemoet te komen. Daarbij worden de beelden van het officiële middagprogramma in Amsterdam op groot beeld weergegeven in de kantine.

Zoals gebruikelijk begint het programma met het hijsen van de vlag en het zingen van de volksliederen. Het programma wordt feestelijk afgesloten met live muziek van de top 100 coverband Face to Face.

Programma Troonswisselingsdag 30 april 2013 Onstwedde op sportpark de Boskamp:

12:45 uur
Vlag hijsen en zingen volksliederen

13:00 uur
Optocht met versierde fietsen door het dorp, met een prijs voor de mooist versierde fiets.

13:30uur
Aanvang stratenvoetbaltoernooi
Aanvang panna knock-out-toernooi voor de jeugd (2 velden)
Aanvang kinderspeelmiddag met springkussens, stormbaan, klim/glijhelling en oud Hollandse spelletjes.
Fietstocht met start vanaf sportpark de Boskamp, Lijnackerslaan 1.

17:30 uur
Afsluiting met live muziek van Face to Face top 100 coverband.

Onstwedder Boys hoopt hiermee een programma voor een feestelijke historische dag voor alle Onstwedders te bieden en dat er een mooie traditie mag ontstaan voor de Koningsdag.