• FC Groningen scoort elf keer
10 jul. 2023

In het kader van het 60-jarig bestaan van Onstwedder Boys, was de jubileumcommissie er in geslaagd om een oefenwedstrijd tegen FC Groningen te regelen. Afgelopen zaterdagmiddag werd het op De Boskamp onder zeer warme omstandigheden 11 - 0 voor Groningen. Bij rust stond het al 7 - 0.

FC Groningen, dat komend seizoen uitkomt in de Keuken Kampioen Divisie en dus de thuiswedstrijden op vrijdagavond speelt, was afgelopen week met de voorbereiding op het nieuwe seizoen begonnen. Trainer is Dick Lukkien, die de afgelopen zeven seizoenen trainer van Emmen was. Lukkien is in het verleden al assistent-trainer bij Groningen geweest. Afgelopen woensdag werd slechts met 2 - 0 gewonnen van Annen en aan alles was te zien dat de ploeg getergd was om het tegen Onstwedder Boys beter te doen.

Ongeveer 1900 mensen waren aanwezig bij de wedstrijd, die gespeeld werd met een temperatuur van 32 graden. Veel toeschouwers stonden dan ook rijen dik aan de schaduwkant van het veld. Scheidsrechter deze middag was de heer M. Oosting uit Niekerk. Hij had verder een gemakkelijke wedstrijd om te leiden. Doelstelling van Onstwedder Boys was om het beter te doen dan tien jaar gelden, toen FC Groningen met 15 - 0 wist te winnen.

Om 15.00 uur werd er afgetrapt. Mocht Onstwedder Boys nog enige illusie hebben gehad op een redelijk resultaat, na vijf minuten spelen werd al duidelijk dat de spelers van Groningen er op gebrand waren een goed resultaat neer te zetten. Daleho Irandust en Thijmen Blokzijl maakten al snel de eerste twee doelpunten voor Groningen. Voor de drinkpauze scoorden ook Florian Krüger en Liam van Gelderen namens de F.C. Voor rust maakten Irandust en Krüger nog een goal, terwijl Luciano Valente de 0 - 7 liet aantekenen. Onstwedder Boys kwam niet aan combineren en aanvallen toe. De nieuwe spits van FC Groningen, Kevin van Veen, miste twee grote kansen en werd na 40 minuten licht geblesseerd vervangen door Romano Postema.

In de tweede helft speelde Groningen met een compleet ander elftal. Romano Postema en Kian Slor maakten vroeg in de tweede helft  de 0 - 8 en 0 - 9. Daarna liep het wat stroever en lukte het alleen nog Slor en kort voor het einde van de wedstrijd Thom van Bergen de score op te voeren naar 0 - 11. Ook in de tweede helft lukte het Onstwedder Boys nauwelijks om van de eigen helft te komen en een aanval op te zetten. Bij Onstwedder Boys keepte Rein Koudstaal in de eerste helft en Mark Meijer in de tweede helft. De wisselspelers kregen ook allemaal voldoende speeltijd. Anne Wilzing kwam in de tweede helft na lang blessureleed in het veld, maar zijn optreden duurde nog geen vijf minuten. Bij een ongelukkige val bleek later dat hij zijn pols gebroken had ..... De wedstrijd was tevens het afscheid van trainer Guus Zantinga, die met het team er in is geslaagd om te promoveren naar de derde klasse. Hij wordt opgevolgd door Harold Molanus uit Wedde. Gerko Scheper,  topscorer van Onstwedder Boys, moest noodgedwongen toekijken en het ziet er naar uit dat hij met een ernstige knieblessure waarschijnlijk lang afwezig zal zijn.

Onstwedder Boys kan terugkijken op een geslaagd evenement met inzet van veel vrijwilligers. In oktober van dit jaar wordt uitgebreid stil gestaan bij het 60-jarig jubileum van de club.