• Terug
  • Nieuws
  • Uitslagen Onstwedder Omloop
3 juli 2023

De Onstwedder Omloop is maandagavond gewonnen door Tim Grelling uit Groningen. Hij legde de 10 kilometer af in een tijd van 33 minuten en 34 seconden. Oud-Onstwedder René Smith werd tweede in 34.18 sec. Op de derde plaats eindigde Robin Vos uit Veeningen in 34.51 sec.

Bij de vrouwen ging Christien Koning uit Groningen als eerste over de finish. Zij legde de 10 kilometer af in 40 minuten en 40 seconden. Janke van der Laan uit Winschoten werd tweede op iets meer dan drie minuten achterstand. Talitha Schaap uit Onstwedde eindigde als derde in een tijd van 46 minuten en 26 seconden.

Bij de vijf kilometer voor mannen ging de winst naar Silas van Herk uit Drouwenerveen. Hij deed er 17 minuten en 39 seconden over. Bij de vrouwen finishte Elke de Jong uit Blijham als eerste in een tijd van 19 minuten en 50 seconden.

Dan de Onstwedder prestaties. Bij de mannen was Jaap Scheper de snelste in 39 minuten en 27 seconden. Roelof Draadjer werd tweede met iets meer dan een halve minuut achterstand. De derde plaats was voor Marc Kampinga. Bij de vrouwen ging de titel 'Beste Onstwedder Dame' naar Talitha Schaap. Lilian Kruiter werd tweede en Henny Nonkes kwam als derde over de streep.

HLC Onstwedde kan terugkijken op een prima verlopen evenement. Aan de Kids Omloop deden zo'n 140 kinderen mee, terwijl ongeveer 280 lopers waren aangemeld voor de Onstwedder Omloop.