• Terug
  • Nieuws
  • Open dag Voedselbank StadsWolde 24 juni
17 jun. 2023

Voedselbank StadsWolde nodigt inwoners uit voor de open dag op 24 juni.

Voedselbank StadsWolde is verheugd om de inwoners, ondernemers en raadsleden van de gemeenten Stadskanaal en Westerwolde uit te nodigen voor haar allereerste open dag op zaterdag 24 juni van 13.00 tot 16.00 uur aan de Touwslager 2 te Stadskanaal. De open dag biedt een gelegenheid om kennis te maken met onze nieuwe stichting, ons nieuwe pand te bekijken en inzicht te krijgen in de werking van de voedselbank.

Voedselbank Stadswolde, als stichting opgericht op 1 oktober 2022, heeft als missie om tijdelijke ondersteuning te bieden aan mensen in nood. De voedselbank verstrekt voedselpakketten aan individuen en gezinnen die momenteel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Om deze ondersteuning te bieden is de voedselbank afhankelijk van giften in de vorm van voedselproducten en geld.

Tijdens de open dag geven vrijwilligers uitleg over hun werkzaamheden, de inhoud van de voedselpakketten en over de mogelijkheden om als particulier of ondernemer de voedselbank te steunen. Om de inwoners die we helpen een extra steuntje in de rug te geven, roepen we alle bezoekers op om een houdbaar voedselproduct mee te nemen, zoals rijst, macaroni of potgroenten. Deze donaties zullen worden gebruikt om onze voedselvoorraad aan te vullen en ervoor te zorgen dat we meer mensen in nood kunnen helpen.

"We zijn ontzettend trots op wat we hebben bereikt sinds de oprichting van Voedselbank StadsWolde, en we willen graag alle inwoners en lokale ondernemers bedanken voor hun voortdurende steun," zegt Goziena Brongers, voorzitter van de voedselbank. "Onze open dag is een mooie kans om samen te komen, ons werk te delen en mensen bewust te maken van de voedselonzekerheid die in onze regio bestaat. We kijken ernaar uit om zoveel mogelijk mensen te verwelkomen en hen te laten zien hoe we samen een verschil kunnen maken in het verlichten van armoede".