• Teleurstellend gelijkspel voor de Boys
20 mei. 2023

Onstwedder Boys heeft in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen met 2 – 2 gelijk gespeeld tegen Waskemeer. In een matige wedstrijd verzuimde de ploeg uit Onstwedde in de eerste helft afstand te nemen van de tegenstander uit Friesland, voor wie niets meer op het spel stond. Door de winst van RWF op Glimmen staat Onstwedder Boys nu twee punten achter en is de kans erg klein dat het kampioenschap volgende week nog behaald kan worden.

Bij Onstwedder Boys ontbraken Sven Jaegers (geschorst) en Anne Wilzing (geblesseerd). Gerben Meems en Rutgert Tipker waren wel weer van de partij, waarbij Tipker op de bank begint. De wedstrijd in Waskemeer eindigde eerder dit seizoen in een 2 – 2 gelijkspel.

Aan het begin van de wedstrijd wordt snel duidelijk dat Waskemeer niet van plan is om Onstwedder Boys een handje te helpen. Vorige week liep de Friese ploeg nog tegen een 5 – 0 nederlaag aan tegen SCN. Het eerste gevaar komt van de thuisploeg als Harm Visser een vrije trap net naast schiet. Een tweede vrije trap net buiten het strafschopgebied wordt genomen door Sem Nieuwenhuis, maar hij schiet in de muur. In de dertiende minuut wordt het 1 – 0 voor Onstwedder Boys. Sem Nieuwenhuis krijgt de bal aangespeeld van Gerwin de Wijk en weet oog in oog met de keeper met een bekeken stiftballetje te scoren. Een botsing tussen Gerko Scheper en keeper Nanning Zuidema loopt voor beide niet goed af. Zuidema, die al als invalkeeper deze middag moest aantreden, verlaat aangeslagen het veld en wordt vervangen door Jordy Boonstra. Scheper, de veel scorende spits van de Boys moet met een knieblessure naar de kant en wordt vervangen door Rutgert Tipker.

Onstwedder Boys krijgt in de eerste helft een aantal mogelijkheden om de score op te voeren. Marcel Paans kopt uit een corner recht op keeper Boonstra en uit een voorzet van Mart Wilzing raakt Jarno Sterenborg de bal niet goed en schiet ver naast. Sterenborg moet eigenlijk voor rust scoren als hij door Harm Visser wordt aangespeeld en alleen op het doel van Waskemeer af kan gaan. Hij faalt echter in de afwerking en schiet tegen keeper Boonstra aan. Kort daarop wordt een harde voorzet van Jarno Sterenborg ternauwernood door een verdediger van Waskemeer net over het doel gewerkt. Waskemeer krijgt in de slotfase eerst een goede mogelijkheid via Bouwe Veenstra, maar zijn inzet is te zacht en zo een makkelijke prooi voor Rein Koudstaal. Koudstaal is echter kansloos als Virgil Muller een hoge bal in het strafschopgebied kan aannemen en hard uithaalt: 1 – 1.

In de tweede helft wordt het spel van Onstwedder Boys er niet beter op en durft Waskemeer vaker de aanval te zoeken. Een eerste doelpoging van Mitchell Schievels gaat net voorlangs en uit een corner kopt Schievels de bal geheel vrijstaand naast het doel. Toch is het de thuisclub die na tien minuten spelen weer op voorsprong komt. Mart Wilzing wordt aan de linkerkant aangespeeld, draait naar binnen en schiet op het doel van Waskemeer. Zijn schot wordt door een tegenstander van richting veranderd en verdwijnt in de verre hoek: 2 – 1. Veel mogelijkheden zijn er daarna niet meer voor Onstwedder Boys, dat vaak de lange bal hanteert. Invaller Bert Jan Wilzing kopt uit een voorzet van Gerben Meems de bal net over het doel. Waskemeer blijft gevaarlijk in de omschakeling, waarbij de verdediging van Onstwedder Boys er af en toe niet goed uitziet. Zo wordt Mitchell Schievels tien minuten voor tijd uitstekend in stelling gebracht en laat hij  met een diagonaal schot vanaf rechts Rein Koudstaal kansloos: 2 – 2. Onstwedder Boys probeert het nog wel en is dichtbij de overwinning als een schot van Harm Visser tegen de lat uiteen spat. Ook Waskemeer krijgt nog de kans om de winst te pakken, maar de inzet van Schievels kan door Rein Koudstaal net gepakt worden.

Al met al een teleurstellend resultaat voor Onstwedder Boys, dat de laatste weken teveel punten heeft laten liggen. Volgende week staat de laatste wedstrijd op het programma. Onstwedder Boys speelt dan in Nieuw-Weerdinge tegen NWVV, dat deze middag met liefst 9 – 0 verloor van FC Assen. RWF speelt komende zaterdag in en tegen Mussel.

Opstelling: Rein Koudstaal, Gerben Meems, Marcel Paans, Nick Wagenaar, Luc Nieuwenhuis, Harm Visser, Sem Nieuwenhuis, Gerwin de Wijk, Jarno Sterenborg, Gerko Scheper (Rutgert Tipker) en Mart Wilzing (Bert Jan Wilzing).
Scheidsrechter: Dhr. J. de Jong (Groningen)
Gele kaart: Marcel Paans