• Terug
  • Nieuws
  • Veel succes eindexamenkandidaten!
15 mei 2023

Jaja, ik weet ‘t : de eindexamens zijn al begonnen. Maar als de ouwe dag bij jou voor de deur staat, gaan dingen allemaal wat langzamer, wat bezadigder.

Dat is niet direct verkeerd, want ’t heeft ook vaak te maken met gegroeide wijsheid. En daarmee kun je in wezen alleen maar blij zijn. Maar toch ………

Soms denk je met de nodige weemoed terug aan die goeie ouwe tijd, de tijd van ‘Zo was ‘t’.
Kijk nou naar de groepsfoto van vandaag : de examenklas 1983 van Chr. Mavo “’t Spieck” (= de voorloper van Ubbo Emmius Onstwedde, die in de Boslaan op dezelfde plek stond als de huidige MFA ‘De Bast’). Een fantastisch fijne klas, waarvan de meesten het 4 jaar lang ontzettend goed deden + een docententeam dat onder leiding van directeur Jan-Dirk de Boer
(helemaal linksvoor hurkend) ontieglijk veel plezier in hun werk had. Kortom : het goede gevoel dat deze foto uitstraalt, beleefden we met elkaar alle dagen.

Middels deze foto wil ik, namens alle medewerkers en volgers van www.onstwedde.info de studenten die momenteel voor hun afsluitende examens zitten, heel veel sterkte toewensen.
De zenuwen die je vast wel hebt, laat je bij het betreden van de examenzaal gewoon he-le-maal van je afglijden en je richt je voluit op je doel : slagen !

Uiteraard waren de afgelopen corona-jaren niet de mooiste uit je schooltijd. Er zullen vast nog wel een paar manco’s gebleven zijn (en daarmee had minister Wiersma dit jaar best nog wel wat meer rekening mogen houden !!), maar als jouw persoonlijke voorbereiding voldoende/goed is geweest, dan komt het diploma er gegarandeerd.  

En met m’n blik op de foto durf ik je te zeggen, dat er een stralende toekomst voor je open ligt. Wat ? Onze samenleving zit vol verwachting op jou te wachten !
Je denkt, dat ik overdrijf ?

Op de foto ˡ zie je o.a. de Onstwedders : Greet Huizing, Wubbo Everts, Jeannet Reints, Hans Nieuwenweg, Anja Niezen, Jaap Scheper, Nanne Sterenborg, Hanna Hids, Jan Hidde Wilzing, Jurrie Haan, Anneke van der Laan, Hennie Lutjeboer, Frits de Vries, Irma Bleker, Tonny Veldhuis en Janneke Roelfsema.
Uit Pekela zie ik o.a. : Ina Haaijer, Harry Heijes, Ite Teune, Tineke Kampinga, Roelf Westra en Alda Vredeveld

En dan heb ik ’t nog niet eens over de Alteveersters : Alka Bick, Harma Slagter en Trieneke Moed, of de Vlagtwedderse Albertha Weizenbach en Lammie Dekker en de Vriescheloose Gerda Jacobs.
Als je je examens achter de rug hebt, ga je met pa en moe maar ’s zoeken wie wie is. Ze zijn intussen wel al in de tweede helft van hun 50-er jaren en er zullen wel al opa’s en oma’s tussen zitten. Eén ding is daarbij wel zeker : voorzover ik kan nagaan, hebben ze allemaal een prima plek in onze samenleving gevonden, dragen daarin meer dan een steentje bij en maken in elk geval na 40 jaar – nog steeds – één van hun vroegere leraren blij dat hij aan hun slagen indertijd zijn steentje heeft mogen bijdragen.

Nogmaals : veel succes gewenst eindexamenkandidaten !

 
© Klaas Meijer (k.meijer@onstwedde.info)

P.S.: ˡ Mocht iemand dat op prijs stellen, dan wil ik wel proberen om de juiste naam bij de juiste persoon te plaatsen. Op dit moment ontbrak me daarvoor helaas de tijd. Geef evt. maar een e-mail-seintje.



Lees alle afleveringen in de rubriek Zo was 't van Klaas Meijer:

Alle overige afleveringen



Lees alle afleveringen in de rubriek Taikens en Toal van Geert Schreuder en Klaas Meijer:

Alle overige afleveringen