• Terug
  • Nieuws
  • Volop licht, beweging, geluid en geur
8 mei 2023

Op zaterdag 13 mei om half 4 wordt in Artphy de tentoonstelling ‘licht&beweging’ op verrassende wijze geopend. 

Bij het bezoek aan deze tentoonstelling zullen bijna al uw zintuigen geraakt worden. De kunstenaars Joris Strijbos, Bert Schoeren, Yolanda Uriz Elizalde, Peter Vink en Mariska de Groot samen met Dieter Vandoren laten in Artphy unieke kunstwerken en grote installaties zien. De expositie wordt extra bijzonder door het kunstwerk van Adriaan Nette dat hij onlangs aan Artphy schonk en heel goed past bij deze tentoonstelling.

Aanleiding voor deze expositie was de verwerving van het werk ‘1495’ van de deelnemende kunstenaar Peter Vink. Het bestaat uit vele handgevormde glaasjes, die zijn samengevoegd tot een groot monumentaal beeld. Het is voor de voorbijgangers te bewonderen langs de Kempkebosweg in de bosrand 300 meter van Artphy. Het wordt vaak dankzij de zon een prachtig lichtspektakel.

Tot en met 9 juli is er alle gelegenheid om op vrijdag-, zaterdag- of zondagmiddag de expositie te bezoeken.

Artphy ligt in het buurtschap Wessinghuizen, in het centrum van Westerwolde, en is omringd door een prachtige landschapstuin, bos/natuur, akkers en weidegronden. Het gratis bezoek aan de tentoonstelling is ook een mooie gelegenheid om te wandelen over een van de ommetjes rond het beekdal van diverse beken.
Artphy wordt voor deze tentoonstelling financieel ondersteund door het Mondriaan fonds.

Website

Foto's: Hans Banis(i.v.m. kunstwerk van Mariska de Groot en Dieter Vandoren), Joris Strijbos (i.v.m. eigen installatie)