• Terug
  • Nieuws
  • Drie kampioenen bij VCO '72
19 apr. 2023

Bij de senioren mochten drie teams van volleybalvereniging VCO '72 zich de afgelopen twee weken kronen tot kampioen.

Op zaterdag 1 april werd heren 2 na een enorm spannende wedstrijd kampioen van de 3e klasse C. Er leek geen vuiltje aan de lucht en heren 2 leidde de wedstrijd met een 2-0 voorsprong in sets. Echter bracht Peize heren 3 de spanning terug tot 2-2! De heren hielden het hoofd koel en wonnen mede door aanmoediging van een bomvolle sporthal ‘De Bast’ met 3-2. Setstanden: 25-22, 25-16, 13-25, 23-25 en15-11.

Zaterdag 15 april was het de beurt aan dames 3 om het kampioenschap binnen te halen. De dames speelden tegen de directe concurrent VV Trias dames 4 uit Delfzijl. Ook deze wedstrijd was erg spannend. Ze begonnen vol goede moed aan de wedstrijd met een goed gevulde tribune. De dames hadden wat opstart problemen en verloren de eerste set met 15-25. Set twee verliep beter en deze werd gewonnen met 25-18. Om kampioen te worden moest er nog 1 set binnengehaald worden en daar gingen de dames vol voor. Een spannende set volgde en deze ging helaas nipt naar Trias met 24-26. De dames hielden het hoofd koel en herpakten zich goed in de vierde set. Het spel aan de kant van Onstwedde werd beter en Trias zakte wat weg en zo leek deze set op een kopie van de tweede set. De eindstand in deze set werd 25-17 en daarmee was het kampioenschap binnengehaald! Echter moest er nog wel de beruchte vijfde set gespeeld worden. Deze werd nipt verloren met 13-15. Ondanks een 2-3 verlies was de feeststemming er niet minder op.

Als klap op de vuurpijl zijn ook de heren recreanten kampioen geworden op maandagavond 17 april in de Kanaalstreek competitie in Nieuw – Buinen. Het was nog even spannend maar de wedstrijd werd gewonnen met 2-1. Er staat voor de heren nog een wedstrijd op het programma, maar door deze winst kunnen ze niet meer ingehaald worden.

Alle kampioenen van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat!