• Pijnlijk verlies voor Onstwedder Boys
8 apr. 2023

Individuele fouten en een complete offday. Zo kan de zaterdagmiddag in Mussel kort worden samengevat. Daarbij nog de tomeloze inzet van de thuisclub en daarmee is de 3 – 0 nederlaag voor Onstwedder Boys verklaard. Hierdoor is de spanning bovenin weer helemaal terug, waarbij de Boys nog steeds drie verliespunten minder hebben dan concurrent RWF.

Onstwedder Boys had deze middag de beschikking over slechts dertien spelers, waarbij de niet helemaal fitte Sem Nieuwenhuis op de bank begon. Dit zou de Boys in de tweede helft nog gaan opbreken. Mussel zit in de gevarenzone en heeft de punten hard nodig. Vorige week werd ongelukkig in de slotfase met 2 – 1 van SCN verloren.

De eerste helft begint rommelig. In de opbouw gaat veel mis bij de bezoekers, waardoor vaak de lange bal gespeeld wordt. Mussel wacht af en probeert in de omschakeling gevaarlijk te worden. Na vijf minuten spelen mist keeper Dion Weidijk, die verder een prima wedstrijd keepte, de bal en kan Arjan Raveling nog net op tijd voor de doellijn redding brengen voor Rutgert Tipker gevaarlijk kan worden. De grootste mogelijkheid voor Onstwedder Boys in de eerste helft is voor Gerko Scheper, die uit een corner van Anne Wilzing net naast kopt. Het eerste gevaar van Mussel is een schot van Patrick Drenth, dat net naast gaat. Na twintig minuten spelen wordt een terugspeelbal door keeper Rein Koudstaal niet goed weggetrapt. De bal komt in de voeten van Simon Hidding terecht, die met een bekeken boogbal het net in het lege doel van Onstwedder Boys weet te vinden: 1 – 0. Onstwedder Boys weet verder nauwelijks gevaarlijk te worden in de eerste helft. Het enige wapenfeit is een schot van Jarno Sterenborg dat naast het doel gaat en zo wordt de rust bereikt met een achterstand.

In de tweede helft probeert Onstwedder Boys meer druk te zetten. Gerben Meems is in het veld gekomen voor Luc Nieuwenhuis. Gerko Scheper krijgt al na vijf minuten spelen de bal vanaf de zijkant door Anne Wilzing aangespeeld, maar weet de bal in kansrijke positie op het hobbelige veld niet te raken. Een fraaie actie van Jarno Sterenborg levert ook geen resultaat op: zijn schot gaat voorlangs het doel van keeper Weijdijk. Ook Harm Visser en Gerko Scheper weten niet te scoren en zien hun inzet door Weidijk gekeerd. Een onoverzichtelijke situatie voor het doel van Mussel levert de grootste kans op voor de ploeg uit Onstwedde. Een vrije trap van Gerben Meems wordt door Anne Wilzing richting het doel gekopt, maar de bal wordt op de doellijn door de keeper van Mussel weggewerkt. Aan Onstwedder kant vindt men dat de bal achter de doellijn is geweest, maar scheidsrechter Mulder laat doorspelen. Na een forse overtreding van Robert Boels op Anne Wilzing, raakt de linksbuiten van Onstwedder Boys geblesseerd. Hij blijft in het veld, omdat de beide wisselspelers al ingebracht zijn. Dit mag een ploeg die meedoet voor het kampioenschap eigenlijk niet gebeuren. In de laatste vijf minuten beslist Mussel de wedstrijd. Rein Koudstaal komt bij een lange bal uit het doel, maar is te laat, waardoor Lars Hemmes hem kan passeren. De spits van Mussel brengt de bal voor het doel, waarna Wim Wubs van dichtbij eenvoudig kan scoren. Even later wint Hemmes een duel van Gerwin de Wijk en weet voor de derde keer Rein Koudstaal te passeren. In de extra tijd is er nog een grote kans voor invaller Richard Wubs, maar hij schiet over.

Op de overwinning van Mussel viel weinig af te dingen. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen BSVV op het programma. De ploeg uit Bovensmilde, die onderaan staat, won vandaag met liefst 5 – 0 van NWVV. De Boys zijn dus gewaarschuwd….

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Marcel Paans, Sven Jaegers, Luc Nieuwenhuis (Gerben Meems), Gerwin de Wijk, Rutgert Tipker (Sem Nieuwenhuis), Harm Visser, Jarno Sterenborg, Anne Wilzing en Gerko Scheper.
Scheidsrechter: dhr. J. Mulder (Zuidbroek)