• Terug
  • Nieuws
  • VCO Dames winnen laatste thuiswedstrijd
3 apr. 2023

Op zaterdag 1 april ontving VCO dames 1 in Sporthal De Bast de studenten van Exstudiantes uit Groningen. De laatste thuiswedstrijd van het seizoen werd in winst omgezet. De ploeg uit Onstwedde won na een moeizame start met 3 - 1.

Coach Jasper de Munck startte de wedstrijd met spelverdeelster Marte Bruining, diagonaal Darien Velthuis, midspeelsters Tessa Heidekamp en Hilde Spaans en buitenspeelsters Floor Geertsema en Marriƫt Wilzing.

In de eerste set werden er te veel persoonlijke fouten gemaakt en hadden de dames uit Onstwedde het flink lastig met de fanatiek verdedigende gasten. Onnodig, maar wel terecht werd de eerste set dus met 25-27 cadeau gedaan aan Exstudiantes. In set twee kwam Iris Hilgers in het veld en de VCO-machine begon langzaam maar zeker steeds beter te draaien. De foutenlast ging omlaag, er werd beter geserveerd en ook waren de dames van de thuisploeg een flink stuk attenter dan in de eerste set. Aan het eind van deze set kwam ook Daphe Huls binnen de lijnen. Daphne stond het hele seizoen aan de kant met een pittige polsblessure en genoot zichtbaar van haar eerste speelminuten. De tweede set ging met 25-14 naar VCO.

In set drie kwam de degelijk spelende thuisploeg geen moment in de problemen en met een 25-18 setstand was de tussenstand op dat moment 2-1 voor de VCO-dames. De vierde set begon enorm slordig en had coach Jasper al snel twee time-outs nodig om de dames weer aan het volleyballen te krijgen. De 'donderpreek' bij een 4-13 achterstand had effect, want VCO herpakte zich en begon meer en meer te geloven in een comeback. Het team toonde in die fase veerkracht en knokte voor ieder punt. Het verschil in kwaliteit met de gasten was zichtbaar en leidde tot een 25-20 winst in de vierde set. Aan het einde van de set kreeg aanvoerder Iris Hilgers nog een publiekswissel, omdat ze haar laatste thuiswedstrijd speelde.

De dames van VCO stelden met deze 3 - 1 winst de tweede plek veilig in de 1e klasse C. Vorig jaar speelden de dames nog in de 2e klasse en ook waren er veel blessures en personele problemen dit seizoen. Een enorm goed seizoen dus waar de dames en coach Jasper de Munck trots op mogen zijn! Op 15 april is de laatste wedstrijd van het seizoen in en tegen Annen.