• Terug
  • Nieuws
  • Nieuwe SchuldHulpMaatjes in opleiding
28 maart 2023

Afgelopen week zijn vier nieuwe maatjes in spé gestart met de opleiding voor SchuldHulpMaatje (SHM) Stadskanaal.

In deze driedaagse training leren zij mensen helpen met geldzorgen. Na een succesvolle afronding ontvangen zij een certificaat. Met deze vier nieuwe maatjes erbij telt Stadskanaal nu 11 vrijwillige schuldhulpmaatjes. Tot nu toe hebben bijna 20 inwoners van Stadskanaal aangeklopt bij SchuldHulpMaatje Stadskanaal.

Wat een maatje doet
Stress door geldzorgen zorgt ervoor dat mensen verlammen. Dan is het belangrijk dat er iemand is die luistert en helpt actie te ondernemen. Dat is wat maatjes doen. Zonder oordeel luisteren, motiveren, een aflossingsplan maken of andere oplossingen zoeken. Zo begeleidt een maatje iemand naar een gezonde, financieel zelfstandige toekomst.

Maatje worden
Wil jij of wilt u maatje worden? Aanmelden kan via de website of per E-mail. De maatjes in Stadskanaal komen eens in de zes weken bij elkaar om ervaringen te wisselen. Daarnaast is er elk jaar een bijscholing.

Over SchuldHulpMaatje
SchuldHulpMaatje is opgericht door landelijke kerken en is op ruim 100 locaties in 144 gemeenten in heel Nederland actief. SHM werkt samen met gemeentes, UWV, woningcorporaties, bedrijven en de kredietbank. In Stadskanaal hebben 7 kerken zich verbonden aan SchuldHulpMaatje. Een afvaardiging van deze kerken vormt het bestuur. Kijk voor meer informatie op:

Website SchuldHulpMaatje
E-mail