• Onstwedder Boys wint ook van SVBO
18 mrt. 2023

Onstwedder Boys blijft prima presteren en wist ook zaterdagmiddag overtuigend met 4 – 0 te winnen van SVBO. De uitwedstrijd tegen de ploeg uit Barger-Oosterveld (op kunstgras) leverde nog een 3 – 2 nederlaag op. Omdat nummer twee RWF ook won hebben de Boys nog steeds zes verliespunten minder dan de ploeg uit Friesland.

Onstwedder Boys was er dus op gebrand om zich te revancheren voor de eerder dit seizoen geleden nederlaag. Bij de thuisclub ontbrak Ties Bruining. Sven Jaegers begon op de bank en was deze middag net op tijd terug van de wintersport.

De openingsfase is ronduit rommelig. Er wordt aan de kant van Onstwedder Boys veel balverlies geleden, terwijl SVBO wat makkelijker voetbalt en combineert. Toch wordt het na vijf minuten spelen al 1 – 0 voor Onstwedder Boys. Een corner van Harm Visser komt laag voor het doel, waarna de bal via een been van een SVBO-speler in doel verdwijnt. Keeper Jeroen Walda wordt door een medespeler verrast en zo komt de ploeg uit Onstwedde fortuinlijk op voorsprong. Het spelbeeld blijft lange tijd hetzelfde, waarbij SVBO er niet in slaagt om echt gevaarlijk te worden. Vervelend voor de ploeg uit Barger-Oosterveld is het uitvallen van spits Twan Waidijk, die na twintig minuten spelen geblesseerd het veld moet verlaten. Na bijna een half uur spelen komt Onstwedder Boys op 2 – 0. Een voorzet op maat van Gerben Meems wordt door Gerko Scheper bij de tweede paal fraai in het doel gekopt. Keeper Walda is kansloos. Walda reageert even later wel prima op een inzet van Anne Wilzing en ook de rebound is een prooi voor de keeper van SVBO. De keeper van SVBO reageert nog een keer uitstekend op een schot van Anne Wilzing vanaf de rand van de 16-meter. Na een mooie aanval over rechts brengt Nick Wagenaar Sem Nieuwenhuis in stelling, maar zijn schot gaat naast. Kort voor rust wordt het 3 – 0 voor de thuisclub. Een pass van Gerko Scheper komt bij Jarno Sterenborg, die de bal in de verre hoek schiet. 3 – 0 is ook de ruststand.

In de tweede helft is er lange tijd weinig te beleven. Na een kwartier spelen schiet Vitor Soares namens SVBO een keer op het doel van de Boys, maar er zit weinig kracht achter het schot zodat Rein Koudstaal makkelijk redding kan brengen. Boy Haitel probeert het nog een keer van afstand, maar zijn schot gaat over het doel van Onstwedder Boys. Echt gevaarlijk worden de bezoekers in de tweede helft niet. Verdedigend ziet het er ook deze middag weer prima uit bij de Boys. De ploeg van trainer Guus Zantinga probeert de score nog op te voeren, maar is niet erg nauwkeurig in de afwerking. Vijf minuten voor tijd wordt er toch nog een keer gescoord. Scheidsrechter van der Veen, die de wedstrijd prima leidt, negeert een vlagsignaal van zijn assistent van SVBO en zo kan Gerko Scheper van dichtbij de 4 – 0 maken. De scheidsrechter trekt ook geen extra tijd meer bij en fluit na 90 minuten af. Onstwedder Boys kan door dit resultaat opnieuw drie punten bijschrijven en staat met 38 punten nog steeds bovenaan.

Komende zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Wildervank op het programma. De aftrap is om 15.00 uur. Op zaterdag 8 april spelen de Boys opnieuw uit en is Mussel de tegenstander. Naast de overwinning van het eerste elftal, was het deze zaterdag voor vier jeugdteams ook feest, want vier keer werd er ’s ochtends een kampioenschap gevierd!

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar (Michel Beikes), Marcel Paans (Sven Jaegers), Gerben Meems, Luc Nieuwenhuis, Gerwin de Wijk, Sem Nieuwenhuis (Rutgert Tipker), Harm Visser, Jarno Sterenborg (Mart Wilzing), Anne Wilzing en Gerko Scheper.
Scheidsrechter: dhr. S. van der Veen (Veendam)