• Onstwedder Boys wint van SCN
3 dec. 2022

Onstwedder Boys is thuis nog steeds ongeslagen en ook zaterdagmiddag werden de drie punten weer binnengehaald. Tegen laagvlieger SCN werd met 3 – 0 gewonnen, waardoor de ploeg van trainer Guus Zantinga bovenin mee blijft draaien en momenteel de eerste plaats bezet in de poule met evenveel punten als RWF.

SCN is altijd een lastige tegenstander voor Onstwedder Boys en vaak wordt er veel gescoord. Dit seizoen wil het maar niet lukken met de ploeg uit Nieuwlande. SCN staat momenteel elfde met slechts zes punten en afgelopen week verloor de ploeg met 9 – 2 van BSVV. Bij Onstwedder Boys begon de weer van een blessure herstelde Marcel Paans op de bank. Met het oog op de topper komende zaterdag tegen FC Assen werden er geen risico’s genomen deze middag met de centrale verdediger. Op zijn plek speelde Harm Vissser.

Deze middag wordt er al om half één afgetrapt, dit in verband met de wedstrijd van het Nederlands Elftal tegen de Verenigde Staten. SCN komt goed uit de startblokken en krijgt na vijf minuten spelen de eerste kans. Een hard schot van Bryan Marisssen wordt door Rein Koudstaal tot corner verwerkt. Even later kopt Gerko Scheper de bal door naar Sem Nieuwenhuis die net naast schiet. Het is Onstwedder Boys dat nog binnen een kwartier op voorsprong komt. Een corner van Anne Wilzing komt bij Gerko Scheper. Het schot van Scheper wordt nog gekeerd door keeper Leon Reitsma, maar in de rebound weet Sem Nieuwenhuis van dichtbij te scoren: 1 – 0. Het wordt bijna 2 – 0 als Onstwedder Boys een vrije trap krijgt, die door Sem Nieuwenhuis tegen de kruising wordt geschoten. De thuisclub komt goed weg als een vrije trap van SCN in het doelgebied wordt gebracht, Rein Koudstaal de bal niet klem heeft en de ploeg uit Drenthe in de kluts weet te scoren. Assistent-scheidsrechter Harm Jan Hartsuiker vlagt echter voor buitenspel en dit signaal wordt door scheidsrechter den Enting overgenomen. In de slotfase van de eerste helft schiet Stefan Bruinsma namens SCN net naast, terwijl uit een corner Nick Wagenaar namens Onstwedder Boys in kansrijke positie net naast kopt. Met 1 – 0 wordt de rust bereikt.

In de tweede helft komt Onstwedder Boys al snel op een 2 – 0 voorsprong. Een voorzet van Anne Wilzing wordt door Gerko Scheper bij de eerste paal eenvoudig binnen getikt. In de tweede helft lopen de irritaties wat op, vooral bij de bezoekers. Bij SCN denkt men aan een strafschop als Roy Zwiers onderuit wordt gehaald op de rand van de 16-meter. Scheidsrechter den Enting wuift de protesten echter weg en laat tot opluchting van de thuisclub doorspelen. Bruinsma krijgt twintig minuten voor tijd een goede mogelijkheid om te scoren, maar Rein Koudstaal brengt opnieuw redding. Jarno Sterenborg krijgt geel na een overtreding van achteren op een tegenstander. Ook Rolf Elema krijgt de gele kaart na een overtreding op Gerko Scheper. In de slotfase komt Onstwedder Boys nog een keer goed weg. Na een afgeslagen corner schiet Jeffrey Snijder tegen de lat, waarna Roy Zwiers de bal in de rebound via de lat over kopt. Een snelle counter van Onstwedder Boys levert in de laatste minuut nog een derde treffer op. Gerko Scheper kan eenvoudig scoren op aangeven van Ties Bruining: 3 – 0. Dit is tevens de eindstand.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys uit tegen FC Assen. De ploeg uit Assen staat momenteel op de vierde plaats in de competitie. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Harm Visser, Sven Jaegers, Gerben Meems, Gerwin de Wijk, Rutgert Tipker (Ties Bruining), Sem Nieuwenhuis, Jarno Sterenborg, Anne Wilzing (Luc Nieuwenhuis) en Gerko Scheper.
Scheidsrechter: dhr. L. den Enting (Wildervank)
Gele kaart: Jarno Sterenborg