• Nipt verlies voor VCO Dames 1
28 nov. 2022

Afgelopen weekend stond er voor het eerste damesteam van VCO ’72 weer een topper op het programma, de uitwedstrijd in Groningen tegen de nummer 3 op de ranglijst: Donitas dames 8. Na een lange en spannende wedstrijd trokken de studentes uit Groningen aan het langste eind en wonnen met 3 - 2.

Trainer/coach Jasper de Munck begon met Tessa Wubs, Darien Velthuis, Daniek Hilverts, Iris Hilgers, Marriët Wilzing en Tessa Heidekamp. Hilde Spaans en Floor Geertsema begonnen op de bank.
Dat de studentenvereniging op de derde plaats stond bleek absoluut geen toeval, beide ploegen waren aan elkaar gewaagd en iedere set werd een waar gevecht om de punten.

De eerste set leek na een stroef begin in eerste instantie een makkie voor Donitas te worden, vanaf Onstwedder zijde was vooral de pass een probleem en zo keken ze al gauw tegen een behoorlijke achterstand aan. Toch vochten de dames zich terug in de wedstrijd maar kregen ze het nét niet voor elkaar om de set te pakken, het werd 26-24 voor de tegenstander.

De tweede set was bijna een kopie van de eerste set. Het ging de hele tijd gelijk op met aan het eind de setwinst voor de Onstwedders, dit keer met 24-26.

De derde set ging het allemaal iets voorspoediger voor de VCO-Dames. Dit keer lag het initiatief bij hun en moest Donitas steeds tegen een geringe achterstand aankijken. Mede door een paar goede services aan het eind van de set van Daniek Wagenaar ging deze set met 21-25 naar VCO '72.

De vierde set was weer een spannende set. Aan beide zijden ging het in de pass niet altijd even goed, maar was er ook erg veel servicedruk wat het ook niet makkelijk maakte. Dit keer was Donitas de gelukkigste, setstand 25-23.

De vijfde set werd uiteindelijk een prooi voor Donitas. Vanaf het begin liep het allemaal iets beter en konden de studentes vrij eenvoudig uitlopen naar een 8-2 voorsprong. De ploeg uit Onstwedde kwam uiteindelijk nog terug tot drie punten achterstand maar het slot was weer voor de tegenstander: setstand 15-10 en einduitslag 3-2 in hun voordeel.

Al met al een zeer spannende pot volleybal waarbij er misschien in de pass iets teveel fout ging maar waar ook bij vlagen door beide teams een erg hoog niveau werd gehaald. VCO '72 D1 staat nu derde met één punt minder dan Donitas en één wedstrijd minder gespeeld. Komende donderdag (1 december) speelt VCO '72 D1 een bekerwedstrijd in De Bast. Tegenstander is Lycurgus D4 en de wedstrijd begint om 20.30 uur.