• Eenvoudige winst voor Boys
1 okt. 2022

De eerste thuiswedstrijd van Onstwedder Boys leverde een eenvoudige 3 - 0 overwinning op tegen Glimmen. De eindstand was al bij rust bereikt. Met vier punten uit twee wedstrijden is de seizoensstart in ieder geval goed te noemen.

Glimmen speelde vorig jaar in de Groningse derde klasse en bungelde het hele seizoen onderaan. De ploeg kon zaterdagmiddag geen vuist maken tegen de thuisclub. Bij Onstwedder Boys ontbraken naast de langdurig geblesseerde Anne Wilzing deze middag ook Harm Visser (rugproblemen) en Marcel Paans (enkelblessure). Overigens trainde Wilzing afgelopen week voor het eerst weer voorzichtig mee met de selectie.

Onstwedder Boys beslist het duel al in de eerste helft. Na twintig minuten spelen scoort Sem Nieuwenhuis na een voorzet van Gerko Scheper. Tien minuten later zorgt Sem Nieuwenhuis ook voor de 2 - 0. Opnieuw gaat Gerko Scheper aan de rechterkant goed door, omspeelt een tegenstander en zet vanaf de achterlijn voor, waarna Nieuwenhuis opnieuw kan scoren. Kort voor rust wordt de wedstrijd beslist als een voorzet vanaf de rand van de 16-meter van Luc Nieuwenhuis, door iedereen wordt gemist en in de bovenhoek verdwijnt. De verdediging van Onstwedder Boys heeft een rustige middag.

Na rust wordt er niet meer gescoord. Wel is er nog een flinke regenbui. Onstwedder Boys moet komende zaterdag in Friesland aantreden tegen SV Haulerwijk. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Sven Jaegers, Gerben Meems, Luc Nieuwenhuis (Rutgert Tipker), Gerwin de Wijk, Ties Bruining, Sem Nieuwenhuis, Arjen Velthuis (Bert Jan Wilzing), Gerko Scheper en Jarno Sterenborg.
Scheidsrechter: dhr. L.B. Franzky (Groningen)
Gele kaart: Arjen Velthuis