• Terug
  • Nieuws
  • Onstwedder Boys wint van Holwierde
10 sep. 2022

Het begint steeds beter te draaien bij Onstwedder Boys. Na een prima 3 -3 gelijkspel tegen WVV afgelopen woensdag, werd zaterdagmiddag met 3 - 0 gewonnen van Holwierde. De derde bekerwedstrijd wordt zaterdag a.s. in Winschoten gespeeld tegen Bato.

Holwierde speelde vorig seizoen nog in de derde klasse, maar degradeerde na een nederlaag in de nacompetitie. De ploeg komt dit seizoen uit in de vierde klasse C, de Groningse klasse. Bij Onstwedder Boys ontbraken deze middag Anne Wilzing, Bert Jan Wilzing, Luc Nieuwenhuis en Ties Bruining wegens blessures.

Holwierde begint sterk aan de wedstrijd en zet meteen veel druk. De behendige Robbie ten Hove komt een paar keer gevaarlijk door, maar in het eerste kwartier zijn er geen echte mogelijkheden voor de bezoekers. Na ongeveer twintig minuten is het gedaan met de 'stormloop' van Holwierde en kan ook Onstwedder Boys aan aanvallen denken. Dit resulteert in de eerste helft in twee kansen, maar zowel Gerko Scheper als sem Nieuwenhuis schieten over. De ruststand is 0 - 0.

in de tweede helft wordt het grimmiger en zijn er wat opstootjes, waarbij een paar spelers van Holwierde zich provocerend gedragen. Scheidsrechter den Enting besluit echter om de kaarten op zak te houden. Na een kwartier spelen komt Onstwedder Boys op voorsprong. Een corner vanaf rechts wordt door de sterk spelende Marcel Paans in het doel gekopt: 1 - 0. Vijf minuten later wordt het 2 - 0 voor de Boys. Scheidsrechter den Enting geeft terecht een strafschop na hands in het strafschopgebied. Holwierde protesteert niet en Gerwin de Wijk schiet de bal vanaf 11-meter binnen. Er lukt weinig meer bij de ploeg uit Noord-Groningen en kansen zijn er ook niet in de tweede helft. Rein Koudstaal heeft een rustige middag in het doel van de Boys. Ook een verdienste van de ploeg uit Onstwedde, waar de verdediging deze middag een prima indruk achterlaat. In de laatste minuut van de wedstrijd wordt het nog 3 - 0 als opnieuw Marcel Paans de bal uit een vrije trap van Harm Visser binnen kopt.

Op zaterdag 24 september start de competitie voor Onstwedder Boys met een uitwedstrijd tegen Fit Boys uit Beilen.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Marcel Paans, Sven Jaegers, Gerben Meems, Harm Visser, Gerwin de Wijk, Sem Nieuwenhuis, Arjen Velthuis (Rutgert Tipker), Jarno Sterenborg (Mart Wilzing) en Gerko Scheper.
Scheidsrechter: Dhr. L. den Enting (Wildervank)