• Terug
  • Nieuws
  • Onstwedder Boys wint van Haulerwijk
6 april 2013

Na de twee nederlagen in het Paasweekend is Onstwedder Boys er in geslaagd om de draad van de voorgaande weken weer op te pakken. Thuis werd met 2 - 1  gewonnen van Haulerwijkse Boys, waardoor de Boys nu naar de vierde plaats zijn geklommen.

In de eerste helft kreeg Onstwedder Boys de beste kansen. Nick Wagenaar had na twintig minuten spelen moeten scoren, maar schoot de bal na een goede aanval naast het doel. De ploeg uit Haulerwijk was dichtbij een doelpunt toen een goed schot vanaf de rand van de 16-meter op de lat terecht kwam. Zo bleef de eerste helft zonder doelpunten.

Aan het begin van de tweede helft was het wel raak voor Onstwedder Boys. Uit een corner kopte Gerbrand Spaans de 1 - 0 binnen. Een kwartier voor tijd kwam Haulerwijkse Boys op gelijke hoogte. Een voorzet vanaf de rechterkant werd ongelukkig door Rutgert Tipker in het eigen doel gewerkt. Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd pakte de ploeg uit Onstwedde toch nog de volle buit. Peter Orsel ontdeed zich van twee tegenstanders, speelde de bal naar Robert de Vries die met een fraai afstandsschot de doelman van Haulerwijk kansloos liet en zo voor de 2 - 1 eindstand zorgde.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys uit in Oostwold tegen VVS, dat vandaag verrassend met 1 - 0 van Pesse won. Aanvang van de wedstrijd is 14.30 uur.