• Tuinlaan winnaar Stratenvolleybal
25 jun. 2022

Afgelopen week werd voor het eerst sinds 2019 weer het stratenvolleybaltoernooi georganiseerd door volleybalvereniging VCO '72. Door corona kon het toernooi in 2020 en 2021 niet worden gehouden. Winnaar van de 34e editie werd het team van de Tuinlaan.

Voor het eerst deden er op Sportpark De Boskamp 24 teams mee, verdeeld over zes poules. Naast de verschillende stratenteams, was er ook een team van Ubbo Emmius Onstwedde van de partij. Woensdagavond werden de voorrondes gespeeld. Twaalf teams plaatsten zich deze avond voor de winnaarspoules.

Vrijdagavond werd er gespeeld in drie winnaarspoules en drie verliezerspoules. De drie winnaars van de winnaarspoules plaatsten zich voor de halve finale. Aan de halve finale werd de beste nummer twee van de drie poules toegevoegd. De teams van Tellingerweg 1, Tuinlaan 2 en Holte wisten al hun wedstrijden te winnen en konden zich opmaken voor de halve finale. Aan de halve finale werd het team van Jensinghelaan 1 toegevoegd, dat met vier punten de beste nummer twee bleek te zijn.

In de ene halve finale was het team van de Tuinlaan te sterk voor het team van de Tellingerweg. Eindstand: 25 - 18. In de andere halve finale wist Holte met 25 - 19 te winnen van het team van de Jensinghelaan. In de finale begon Holte sterk. Halverwege stonden de Holtenaren met 13 - 8 voor tegen de Tuinlaan. Het team van de Tuinlaan kwam echter sterk terug om uiteindelijk met 25 - 19 de finale te winnen.

Het winnende team kreeg na afloop de wisselbeker en een slagroomtaart uitgereikt. De organisatie kan terugkijken op een prima verlopen toernooi.