• Onstwedder Boys wint laatste wedstrijd
4 jun. 2022

Op een zonovergoten Sportpark De Slenk in Mussel is Onstwedder Boys er in geslaagd de laatste competitiewedstrijd in winst om te zetten. De ploeg van trainer/coach Guus Zantinga won met 2 – 1 van Mussel en is daardoor op de vijfde plaats geëindigd in de competitie.

Voor beide teams stond er niets meer op het spel. Onstwedder Boys kwam niet meer in aanmerking voor een plek in de nacompetitie, terwijl Mussel in de tweede helft van de competitie voldoende punten had gepakt en zich veilig had gespeeld. Bij Onstwedder Boys speelde Elmar Bijl zijn laatste wedstrijd in de hoofdmacht.

Onder leiding van de nog maar 20-jarige scheidsrechter Jesper Mulder uit Zuidbroek, die deze middag voor het eerst een vierde klas wedstrijd fluit, beginnen beide teams aan de laatste competitiewedstrijd. In november had Onstwedder Boys de thuiswedstrijd overtuigend gewonnen (4 – 0) en dus was Mussel gebrand om vandaag een beter resultaat neer te zetten. Mussel start dan ook fel en geeft de spitsen Anne Wilzing en Gerko Scheper weinig ruimte. Onstwedder Boys speelt slordig in het eerste half uur. Mussel blijft eenvoudig op de been en voor beide doelen gebeurt nauwelijks iets. Het eerste wapenfeit komt van de bezoekers, die in rood-zwart spelen, als Harm Visser vanaf een meter of twintig net naast het doel van René Folkers schiet. In de slotfase van de eerste helft lukt het Onstwedder Boys om de bal beter in de ploeg te houden en druk te zetten. Dit resulteert in de 40e minuut in een doelpunt. Een vrije trap van Harm Visser wordt door Sven Jaegers in het doel gekopt: 0 – 1. Even later schiet Gerwin de Wijk namens de Boys net over. Kort voor rust wordt het 0 – 2, als Sem Nieuwenhuis aan de rechterkant de bal goed meegeeft aan Gerben Meems, die de bal beheerst binnen schiet. Keeper Folkers is kansloos. Paul Hidding zorgt namens Mussel voor één van de weinige gevaarlijke momenten voor het doel van Rein Koudstaal, maar hij wordt goed verdedigd door Sven Jaegers, die de bal tot corner verwerkt.

Na rust probeert Mussel weer druk te zetten en de thuisploeg slaagt er in om in de tweede helft gevaarlijker te worden. De duels worden feller en scheidsrechter Mulder moet regelmatig fluiten. Na tien minuten spelen kopt Gerko Scheper na een voorzet van Harm Visser naast en even later is het Erwin Wijnholds, die na een fout in de verdediging van de bezoekers, in kansrijke positie komt. Zijn schot gaat echter over het doel van de Boys. Wijnholds is daarna wel succesvol, als een voorzet van Cas Groenewold goed wordt teruggelegd en Wijnholds van dichtbij weet te scoren: 1 – 2. Mussel probeert vervolgens met lange ballen spits Lars Hemmes te bereiken, maar Hemmes krijgt nauwelijks ruimte van de verdedigers van Onstwedder Boys. Sven Jaegers is dichtbij de 1 – 3, maar zijn kopbal na een corner voor Onstwedder Boys komt tegen de lat. Wijnholds namens Mussel (overtreding op Sem Nieuwenhuis) en Gerko Scheper (harde overtreding op Rein Boels) krijgen terecht de gele kaart van scheidsrechter Mulder.

in de slotfase wordt het nog hectisch. Mussel probeert met hoge ballen in het strafschopgebied tot kansen te komen, maar de verdediging van Onstwedder Boys staat goed en geeft nauwelijks kansen weg. Aan de andere kant kunnen Gerko Scheper en de ingevallen Mart Wilzing de wedstrijd definitief beslissen, maar beide slagen daarin niet. Gerwin de Wijk (overtreding op het middenveld) en Sven Jaegers (vasthouden tegenstander) krijgen ook nog geel. Mussel is nog één keer gevaarlijk via Richard Wubs, maar zijn stiftbal gaat net over het doel van Rein Koudstaal.

Zo wordt de eindstand 1 – 2. Kampioen is WVV geworden, dat met 1 – 0 verloor van DKB en door een beter doelsaldo Borger achter zich wist te laten. Borger, SJS en DKB spelen nog in de nacompetitie om een plek in de derde klasse. Tiendeveen is gedegradeerd.

Opstelling: Rein Koudstaal, Marcel Paans (Leon Smith), Elmar Bijl, Sven Jaegers, Gerwin de Wijk, Luc Nieuwenhuis, Harm Visser, Gerben Meems, Sem Nieuwenhuis, Anne Wilzing (Mart Wilzing) en Gerko Scheper.
Scheidsrechter: Dhr. J. Mulder  (Zuidbroek)
Gele kaarten: Gerko Scheper, Sven Jaegers, Gerwin de Wijk (Onstwedder Boys) en Erwin Wijnholds (Mussel).