• Derby eindigt onbeslist
28 mei. 2022

Onstwedder Boys en SJS hebben zaterdagmiddag op De Boskamp beide een punt overgehouden aan de derby. Na een 0 – 1 ruststand werd het 2 – 2. Door dit resultaat en de winst van DKB bij HS ’88 maakt Onstwedder Boys geen kans meer op de nacompetitie. SJS, dat derde staat, mag wel een poging doen om via de nacompetitie volgend seizoen in de derde klasse terecht te komen.

Het was een echte derby, met voor de aftrap de nodige rookbommen en meer dan 400 toeschouwers langs de lijn. Bij Onstwedder Boys ontbrak keeper Rein Koudstaal. Hij werd vervangen door Mark Meijer. Voor Elmar Bijl was het de laatste thuiswedstrijd. Hij stopt aan het einde van dit seizoen. SJS was uit op revanche na de ongelukkige nederlaag tegen de Boys in de eerste wedstrijd van het seizoen. Harm Visser wist in september in de extra tijd toen de winnende goal te maken.

In de eerste helft is SJS de gevaarlijkste ploeg. Op het middenveld krijgt Harm Visser nauwelijks grip op het spel en de ploeg uit Stadskanaal is sterk in de duels. Opvallend aanwezig is scheidsrechter Riemeijer, die veel fluit en blijkbaar het spel kort wil houden. Riemeijer ziet in bijna elk contact een overtreding en probeert in het begin met praten de spelers in toom te houden. Al na twee minuten valt Nick Wagenaar geblesseerd uit bij Onstwedder Boys. Hij wordt vervangen door Marcel Paans. De eerste mogelijkheid is voor SJS, als na tien minuten spelen een voorzet vanaf links door Jan Springer net wordt gemist. Onstwedder Boys komt in de beginfase weinig aan aanvallen toe, alleen Gerko Scheper verschijnt één keer in het strafschopgebied van SJS. Zijn schot wordt echter geblokt. Na een half uur spelen komt SJS op voorsprong. Scheidsrechter Riemeijer geeft een vrije trap aan SJS op de rand van het strafschopgebied. Thom Boels schiet vervolgens de bal langs de muur in de rechterbenedenhoek. Mark Meijer is kansloos. Boels en Stan Tolner mogen het beide even later nog een keer proberen via een vrije trap, maar in beide gevallen gaat de bal over. Onstwedder Boys probeert het wel, maar tot grote mogelijkheden leidt dit niet. Anne Wilzing schiet een keer over en uit een voorzet kopt Sem Nieuwenhuis naast.

De tweede helft is nog maar net begonnen of het staat 0 – 2 voor SJS. Thom Boels, die deze middag uitstekend speelt, pikt de bal op, passeert zijn tegenstander en schiet de bal vanaf een meter of twintig fraai in de bovenhoek. Mark Meijer is opnieuw kansloos. Kort daarna kan Gerko Scheper de spanning weer terugbrengen in de wedstrijd. Een vrije trap van Anne Wilzing wordt goed terug gekopt op Scheper die van dichtbij keihard tegen keeper Brian de Jonge schiet. Ook Sem Nieuwenhuis weet met een omhaal het doel niet te vinden. Zijn inzet gaat net naast. Thom Boels maakt bijna een hattrick, maar hij kopt uit een voorzet de bal net naast het doel van de Boys. Onstwedder Boys zet wel steeds meer druk, vooral vanaf de linkerkant en komt goed weg als Marcel Paans na het onderuit halen van een doorgebroken speler (Gerwin Heidema) slechts de gele kaart krijgt.

Na 70 minuten spelen wordt het 1 – 2. Een voorzet van Anne Wilzing wordt door Sem Nieuwenhuis in het doel gekopt. Dit is het sein voor een slotoffensief van de thuisclub. SJS krijgt ook nog mogelijkheden om de wedstrijd definitief te beslissen. Een vrije trap van Stan Tolner gaat net over en invaller Kelvin Tam schiet alleen voor keeper Mark Meijer tegen de paal. In de laatste minuut wordt het toch nog gelijk. Een voorzet van Anne Wilzing wordt bij de tweede paal door Marcel Paans ingekopt: 2 – 2. Scheidsrechter Riemeijer laat nog vijf minuten naspelen, maar gescoord wordt er niet meer.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys de laatste competitiewedstrijd. In en tegen Mussel staat er voor beide ploegen niets meer op het spel. In Mussel wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Opstelling: Mark Meijer, Nick Wagenaar (Marcel Paans), Elmar Bijl, Sven Jaegers, Gerwin de Wijk, Luc Nieuwenhuis, Harm Visser, Gerben Meems (Rutgert Tipker), Sem Nieuwenhuis, Anne Wilzing en Gerko Scheper.
Scheidsrechter: dhr. T. Riemeijer  (Borger)
Gele kaarten: Marcel Paans (Onstwedder Boys) en Faizel dos Santos (SJS).