• Terug
  • Nieuws
  • Onstwedder Boys verliest van Borger
21 mei. 2022

Na een reeks van overwinningen werd Onstwedder Boys zaterdagmiddag door Borger weer met beide benen op de grond gezet. Na een 0 – 0 ruststand won de ploeg uit Drenthe met 2 – 0. Over de hele wedstrijd bekeken was de overwinning van Borger terecht. Door dit resultaat staat Onstwedder Boys nu op de vijfde plaats in de competitie.

Ondanks de regenval van de afgelopen dagen was het veld van Borger moeilijk bespeelbaar. Ook stond er een straffe wind dwars over het veld. Er was Borger alles aan gelegen om deze middag te winnen en zo in het spoor van koploper WVV te blijven. Onstwedder Boys kon bij winst nog aansluiting vinden bij SJS, dat op de derde plaats staat.

Al na drie minuten spelen moet scheidsrechter Broekman ingrijpen. Wiljan Vos krijgt terecht de gele kaart na een harde tackle op Gerko Scheper. De vrije trap die volgt, wordt door Harm Visser in één keer op het doel geschoten. Edwin Haandrikman in het doel van Borger redt ten koste van een corner. Na twintig minuten spelen krijgt Onstwedder Boys een goede mogelijkheid om de score te openen. Een steekpass van Harm Visser komt bij Gerko Scheper, die in kansrijke positie net voorlangs schiet. Even later test ook Sven Jaegers de keeper van Borger, maar zijn schot gaat recht op Haandrikman af die de bal eenvoudig kan pakken. Hendrik Gustin test aan de andere kant Rein Koudstaal, maar ook zijn schot verdwijnt in de handen van de keeper. Een poging van Bob Westerdijk is gevaarlijker. Zijn schot vanaf de rand van het strafschopgebied gaat via een been van een Boys-speler net over het doel. Een aanval over rechts van Onstwedder Boys via Sem Nieuwenhuis zorgt even later voor gevaar. Nieuwenhuis zet voor en via Gerko Scheper komt de bal voor de voeten van Anne Wilzing, die de bal hard maar ook over het doel van Borger schiet. In de slotfase van de eerste helft gaat een schot van Harm Visser via Sem Nieuwenhuis net naast het doel van Borger, terwijl vlak voor rust Onstwedder Boys goed wegkomt als Hendrik Gustin na weifelend ingrijpen in de Onstwedder verdediging voor Rein Koudstaal opduikt, maar de bal net naast schiet.

In de tweede heft is de eerste mogelijkheid voor Onstwedder Boys. Gerko Scheper wordt in het strafschopgebied aangespeeld, maar keeper Haandrikman is net iets eerder bij de bal en brengt redding. Daarna gaat het mis voor Onstwedder Boys. Binnen vijf minuten kan Borger twee keer profiteren van fouten en misverstanden in de verdediging van de Boys. Eerst is het Bob Westerdijk die alleen voor Rein Koudstaal geen fout maakt : 1 – 0. Even later wordt Bonne Timmer aan de rechterkant vrij gespeeld na balverlies bij de ploeg uit Onstwedde. Zijn diagonale schot verdwijnt via de paal in het doel: 2 – 0. Onstwedder Boys probeert het nog wel in het laatste half uur, maar kan nauwelijks gevaar stichten. Schoten van Gerko Scheper en Anne Wilzing gaan over het doel van Haandrikman, die in de tweede helft vrijwel niets te doen heeft. De verdediging van Borger staat als een huis en bijna alle duels worden door de thuisclub gewonnen. Borger is in de counter nog dichtbij een derde doelpunt, maar Rein Koudstaal weet dit te voorkomen.

Komende zaterdag staat de derby tegen SJS op het programma. Er wordt op Sportpark De Boskamp om 14.30 uur afgetrapt.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar (Marcel Paans), Elmar Bijl, Sven Jaegers, Gerwin de Wijk, Luc Nieuwenhuis, Harm Visser, Gerben Meems, Sem Nieuwenhuis (Arjen Velthuis), Anne Wilzing en Gerko Scheper.
Scheidsrechter: dhr. R. Broekman (Beilen)
Gele kaarten: Wiljan Vos (Borger) en Tim Edens (Borger)