• Onstwedder Boys scoort zeven keer
11 mei. 2022

Na een moeizame overwinning afgelopen zaterdag tegen SC Angelslo, volgde dinsdagavond een zevenklapper tegen laagvlieger Nieuw Balinge. In het zuiden van Drenthe werd het 7 - 0 voor Onstwedder Boys, dat door dit resultaat nog steeds uitzicht heeft op de derde plaats.

Nieuw Balinge was geen partij voor de ploeg van trainer Guus Zantinga. De ploeg uit Drenthe maakt een moeilijk seizoen door en heeft tot nu toe slechts vier punten behaald. Er werd nog geen enkele keer gewonnen en Nieuw Balinge zal met Tiendeveen moeten uitmaken welke ploeg er rechtstreeks gaat degraderen.

Binnen dertig seconden komt Onstwedder Boys op voorsprong. Een voorzet van Anne Wilzing wordt door Gerko Scheper terug gelegd op Sem Nieuwenhuis die deze fraaie aanval doeltreffend afrond. Een paar minuten later is het Gerko Scheper die de 2 - 0 maakt uit een voorzet van Anne Wilzing. In het eerste kwartier brengt Bert Jan Wilzing de stand op 3 - 0 na een voorzet van Harm Visser. Daarna blijft het rustig en wordt er, ondanks de kansen de er zijn, voor rust niet meer gescoord.

In de tweede helft wordt de score verder opgevoerd. Bert Jan Wilzing scoort het vierde doelpunt na een pass van Sem Nieuwenhuis, Gerko Scheper maakt de 5 - 0 en Sem Nieuwenhuis scoort ook zijn tweede doelpunt van de avond. Tien minuten voor tijd wordt het zevende doelpunt gemaakt door Harm Visser na een een fraaie pass van Sven Jaegers. Bij de Boys maakt Marcel Paans in de slotfase zijn debuut in het eerste elftal. Scheidsrechter Okken heeft een rustige avond en kan de kaarten op zak houden.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys thuis tegen SCN. Op Sportpark De Boskamp wordt om 14.30 uur afgetrapt.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nick Wagenaar, Elmar Bijl, Sven Jaegers, Gerwin de Wijk (Marcel Paans), Harm Visser, Sem Nieuwenhuis, Gerben Meems, Anne Wilzing, Bert Jan Wilzing (Luc Nieuwenhuis) en Gerko Scheper (Mart Wilzing).
Scheidsrechter: Dhr. M. Okken (Hoogeveen)