• Ongelukkige nederlaag voor Boys
2 april 2013

Het Paasweekend heeft Onstwedder Boys geen punten opgeleverd. Na de ongelukkige nederlaag tegen Pesse, werd Paasmaandag ook verloren van Smilde. Twintig minuten voor tijd stonden de Boys nog met 2 - 0 voor. Na 90 minuten was het echter de ploeg uit Drenthe die aan het langste eind trok en met 3 - 2 de volle buit binnenhaalde.

Onstwedder Boys was een uur lang de betere ploeg, maar wist pas na rust te scoren. Op aangeven van Gerwin de Wijk tikte Rutgert Tipker de 1 - 0 binnen. Na 65 minuten spelen scoorde Harm Jan Wilzing na een solo de tweede treffer en leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Boys. Even later werd ook nog een speler van Smilde uit het veld gestuurd.

Onstwedder Boys kreeg mogelijkheden om de score op te voeren, maar ging slordig met de kansen om. Nadat eerst Alan Hajro de 2 - 1 maakte, kreeg Smilde tien minuten voor tijd een strafschop, die door Himen Mohammed werd benut. In de laatste minuut werd een hoge bal door Chris Strockmeijer verkeerd beoordeeld. Hij kopte de bal langs keeper Rein Koudstaal in het eigen doel, waardoor Onstwedder Boys opnieuw in de slotfase de winst aan de tegenstander moest laten.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys thuis tegen Haulerwijkse Boys. De wedstrijd op Sportpark De Boskamp begint om 14.30 uur.