• Terug
  • Nieuws
  • Roep om Nedersaksenlijn groeit
25 maart 2022

De laatste rapporten geven een positiever oordeel over de Nedersaksenlijn dan veel bestuurders lange tijd dachten. De conclusie is: investeren in de treinverbinding loont. Voor Hillianne Raveling komt de trein te laat, voor haar kinderen misschien niet.

Gerald en Hillianne Raveling zijn terug in de regio waar ze zijn opgegroeid. Jarenlang woonde het stel met hun kinderen in Zwolle, maar de rust en ruimte die Onstwedde biedt zagen ze als een ideale omgeving voor hun zoontjes om op te groeien. Ze zijn bijna vijftien jaar weggeweest en wonen nu in een ruime vrijstaande woning aan de rand van Westerwolde.

In die vijftien jaar is de verbinding met het openbaar vervoer bepaald niet verbeterd. Toen Hillianne ging studeren in Zwolle en op zondagavond uit Onstwedde vertrok naar haar studentenkamer wachtte haar een urenlange reis. ‘Van deur tot deur duurde de reis meer dan tweeënhalf uur. Ik pakte in Onstwedde lijn 14 naar Winschoten, om vervolgens met de trein naar Groningen te gaan en over te stappen op de trein naar Zwolle.’

Impuls
Hillianne Raveling wil ermee zeggen: op kamers gaan was geen keuze, het was noodzaak.
Na al die jaren lijkt de kans op een verbeterde verbinding groter dan ooit. De analyse die Rijk en de noordelijke provincies lieten uitvoeren naar de kansen voor de Lelylijn en de Nedersaksenlijn, oordeelde verrassend positief over de Nedersaksenlijn en het ontbrekende stuk spoor tussen Veendam en Emmen.

Lees meer

Bron: RTV Noord