• Terug
  • Nieuws
  • Anneke Weesjes opent 2 april de deuren
29 maart 2013

Een nieuwe onderneming erbij in Onstwedde; Anneke Weesjes, glas decoraties in lood.

Vanaf 2 april opent Anneke Weesjes de deuren van haar onderneming aan de Dorpsstraat 10.
U kunt er onder andere terecht voor:
Glas decoraties in lood, ornamentele ramen en panelen ( in opdracht en ook reparaties), geschenken en nog veel meer.

De afgelopen paar weken heeft u kunnen zien dat er al aardig wat bedrijvigheid was in het pand ter voorbereiding op het opengaan van de winkel.
We zeggen hier winkel, maar eigenlijk ziet Anneke het meer als uitvalsbasis waar zij haar glasproducten kan vervaardigen. Regelmatig staat zij met haar handgemaakte glas-in-lood decoraties en panelen op verschillende (kunst) markten, en daarvoor moeten steeds weer nieuwe items gemaakt worden. Ook de ramen die in opdracht gemaakt worden zien in haar nieuwe atelier het levenslicht.

Het mooie aan het betrekken van dit pand is, vindt Anneke, dat naast een schitterende ruimte te hebben om in te kunnen produceren, alles wat ze maakt nu ook aangeboden kan worden in de winkel en ze niet meer afhankelijk is van de markt om mensen te kunnen ontmoeten. Men kan haar  nu komen bezoeken in haar atelier.

“In plaats van een voorraad te moeten opslaan, staat die nu te pronken in de etalage en in het atelier”, zegt Anneke. “Het heeft echter wel even tijd nodig voor de ruimte gevuld zal zijn. “Alles wordt met de hand gemaakt, en het proces is erg bewerkelijk.  Ik maak gebruik van de koperfolie techniek, Tiffany geheten. Voor de hele winkel vol staat, zal dus nog een paar weken duren,” aldus Anneke. Wisselen blijft haar aanbod toch, er ligt elke week weer een ander project op tafel, en iedereen is meer dan welkom om binnen te lopen en te bekijken wat er gemaakt wordt! Of neem een leuk idee mee, en laat uw eigen stuk maken! Anneke ontwerpt graag een raam voor u. Modern of traditioneel, alles is mogelijk.

Het aanbod in de winkel zal o.a. bestaan uit functionele glas in lood voorwerpen zoals unieke theelichten, kaarsenhouders, maar ook mooie decoraties zoals b.v. vlinders, libellen en vogels, tuinornamenten, lantaarns, beeldjes en wat Anneke nog verder maar kan bedenken om het oog te strelen. Ook zal er steeds een breed assortiment raamhangers te zien zijn, en natuurlijk zullen de mooie glas in lood panelen van formaat niet ontbreken.

Bij deze nodigt Anneke iedereen van harte uit om eens te komen kijken. In dit geval geldt, hoe langer men wacht, hoe meer er te zien is! Tenminste, totdat de eerste markt om de hoek komt, dan gaat een gedeelte van de voorraad mee in de auto om er de marktbezoekers mee te verleiden. De eerste markt zal in Vesting Bourtange zijn in het weekend van 13 en 14 april. Deze markt is geheel in middeleeuwse stijl en Anneke zal voornamelijk met de glas-in-hout lantaarns en de speciaal voor dit soort markten gemaakte items deze markt bedienen. In middeleeuwse stijl! Op haar website zal elke maand bekend gemaakt worden op welke markt Anneke te vinden is. Als de markt op zaterdag is, zal de winkel gesloten zijn. Dit zal ook aangegeven worden bij de openingstijden in de etalage.

Website