• Volle buit voor VCO '72 Dames 1
5 feb. 2022

Zaterdag 29 januari mochten er eindelijk weer wedstrijden gespeeld worden. Ook al was de voorbereidingstijd kort, de dames onder leiding van trainer/coach Jasper de Munck kenden een knallende start. In vier sets werd overduidelijk met 4 - 0 gewonnen van hekkensluiter O.S.R. Dames 3.

Er was gelijk scherpte aan het begin van de wedstrijd. Taken werden uitgevoerd, bal naar bal werd afgemaakt aan het net en serverend was er heel veel druk. Verdedigend was er niet veel te doen. Ballen werden erg simpel ingebracht of er werd geen aanval opgebouwd door de tegenstander waardoor het een eenzijdige set werd die binnen 15 minuten gespeeld was. Resultaat: 3-25 voor dames 1.

Coach Jasper drukte ons op het hart om niet met het spel van de tegenstander mee te gaan en zo onnodig puntverlies te lijden. Gelukkig waren we nog steeds scherp en lieten we echt goed volleybal zien. Hoogtepunt van de set? Daphne Huls die ongeveer 15x geserveerd heeft! Het ene punt na het andere punt kwam op het scorebord voor VCO. Ook deze set werd eenvoudig binnen gehaald met een uitslag van 5-25.

Op naar set 3. Voor de lockdown werden er een aantal aanvalscombinaties getraind die we helaas nog niet echt vaak aan het publiek hebben kunnen vertonen. Coach Jasper vond dat we het deze wedstrijd wel konden proberen, aangezien er weinig tot geen tegenstand was. Af en toe waren we iets minder bij de les maar we hielden een ruime voorsprong. Eindstand set drie: 11-25 voor VCO. De wedstrijd was weliswaar gewonnen maar we wilden toch heel graag vijf punten mee naar huis nemen. Een set verliezen was onnodig dus de opdracht was duidelijk. De vierde set was ongeveer een kopie van set drie. Mooie aanvallen werden afgewisseld met leuke rally’s. Eindstand: 13-25 voor de VCO-dames.

Zaterdag 5 februari speelt dames 1 een thuiswedstrijd in ‘De Bast’ tegen MSK dames 3. De wedstrijd start om 17.00. Publiek is welkom!