• VCO '72 D1 wint topper tegen VKM
29 maart 2013

Dames 1 van VCO '72 blijft het uitstekend doen. Afgelopen maandag werd in Muntendam kampioenskandidaat VKM met 3 - 1 verslagen. Door dit resultaat staan de VCO-dames bovenaan, maar wel met één wedstrijd meer gespeeld dan VKM en Tyfoon.

De eerste set werd begonnen met Jannie Koerts, Diana Wilzing, Paulien Baas, Tamara van Dijk, Miriam Kruiter en Janine Drent in de basis. Het werd een set om snel te vergeten. De ploeg uit Onstwedde kreeg geen vat op het goede aanvalsspel van de Muntendammers en hadden deze set niets in te brengen. VKM won de set dan ook met groot verschil: 25 - 11.

De tweede set verliep een stuk beter. De VCO-dames stonden steeds op voorsprong en wisten de set met 25 - 22 naar zich toe te trekken. In de derde set waren beide teams gelijkwaardig. Het bleef spannend tot het einde van de set, maar het waren de Onstwedder dames die het eerste setpoint kregen en wisten te benutten: 25 - 23.

In de vierde set is het weer de ploeg uit Muntendam die op voorsprong weet te komen en een vijfde set ligt in het verschiet. Bij een achterstand van 23 - 19 komt Moniek Kruiter het veld in. Ze scoort aanvallend twee keer en weet de set uit te serveren: 26 - 24 voor de VCO-dames.

Een prima resultaat, waardoor de Onstwedder dames nog een kleine kans maken op het kampioenschap. Hierbij moeten de resterende drie wedstrijden wel gewonnen worden en moet de concurrentie steken laten vallen.

Zaterdagavond 30 maart staat in Hoogezand de uitwedstrijd tegen Krathos D2 op het programma.