• Terug
  • Nieuws
  • Belangrijke winst voor VCO Heren 1
26 maart 2013

Heren 1 van VCO '72 heeft afgelopen week de laatste thuiswedstrijd in winst omgezet. In sporthal De Bast werd Thalassa H2 uit Delfzijl met 4 - 0 geklopt, waardoor handhaving in de tweede klasse bijna zeker is.

Coach Geert Jan Huiges begon de wedstrijd met Martin Lantinga, Herman Mulder, Jan Hidde Wilzing, Werner Wessels, Gerben Veldhuis en Mick Veldhuis in de basis. Thalassa, dat op de laatste plaats staat en al is gedegradeerd speelde in de eerste set vrijuit en stond lange tijd een paar punten voor. Pas in de slotfase lukte het de ploeg uit Onstwedde om langszij te komen en op het tweede setpoint de set te winnen: 26 - 24.

De tweede set liep aanmerkelijk beter voor de VCO-heren. De midddenaanval met Martin en Gerben was regelmatig succesvol, terwijl Thalassa aanvallend zelden gevaarlijk was. Deze set ging met 25 - 15 naar VCO '72. In de derde set kwam Ben Wilzing, die zijn debuut maakte voor Heren 1, in het veld voor Werner. De VCO-heren kwamen ook deze set niet in de problemen en hoewel Thalassa op het einde van de set nog dichterbij kwam, ging ook deze set naar de Onstwedders: 25 - 22.

In de vierde set leverde een serie goede services van Jan Hidde direct een voorsprong van 7 - 0 op. Thalassa slaagde er niet in om de spanning terug te brengen, terwijl aan Onstwedder kant de passing goed verzorgd was en ook de middenaanval en buitenaanval goed uit de verf kwam. De laatste set werd met 25 - 15 eveneens door de VCO-heren gewonnen.

Heren 1 staat door dit resultaat op de zesde plaats met 41 punten. Volgende week vrijdag staat de uitwedstrijd tegen bijna-kampioen Ritola uit Zuidlaren op het programma.

website