• Onstwedder Boys bekert verder
13 nov. 2021

De bekercompetitie krijgt voor Onstwedder Boys een vervolg. Op Sportpark De Boskamp wonnen de Boys met 5 – 3 van Mamio uit Groningen. De wedstrijd kende een grillig scoreverloop en een tumultueus slot.

Mamio speelt eveneens in de vierde klasse van het zaterdag-amateurvoetbal, maar dan in 4C, de Groningse klasse. Mamio, dat in het Surinaams ‘lappendeken’ betekent, is een multiculturele vereniging uit de stad Groningen. Opvallende deze middag is dat Onstwedder Boys heel strak een warming up en voorbereiding doet, terwijl bij Mamio de spelers in groepjes het veld opkomen: de laatste drie verschijnen om 14.20 pas op de grasmat.

Onstwedder Boys kent een prima start. Al in de tweede minuut komt de ploeg van trainer Guus Zantinga op voorsprong. Jarno Sterenborg profiteert van zwak verdedigen van Mamio en kan eenvoudig scoren: 1 – 0. Kort daarna schiet Sem Nieuwenhuis, die deze middag in de spits begint, een voorzet van Anne Wilzing van dichtbij tegen de keeper Mohamed Bakkat aan. De bal verdwijnt net naast het doel van Mamio. Als Mamio na tien minuten spelen een corner krijgt, ziet scheidsrechter Heikes dat Genrick Wawoe in het strafschopgebied een slaande beweging maakt richting Sven Jaegers. De speler van Mamio krijgt rood en kan de kleedkamer opzoeken. Een corner van Onstwedder Boys wordt na een kwartier spelen door Jarno Sterenborg voor het doel getrapt en door Sven Jaegers ingekopt: 2 – 0. Het gaat snel want na twintig minuten spelen staat het al 3 – 0 voor de thuisclub. Anne Wilzing speelt zich vrij in het strafschopgebied en haalt doeltreffend uit. Het lijkt dan een eenvoudige middag voor Onstwedder Boys te worden.

Toch komt Mamio op spectaculaire wijze terug in de wedstrijd. Bij de ploeg uit Groningen komt Angelo Florencia in het veld. Na een half uur spelen is het Florencia die de stand op 3 – 1 brengt. Florencia geeft twee minuten later een voorzet die door Mark Ramirez de los Santos bij de tweede paal wordt ingekopt en Florencia maakt zelf weer de 3 – 3, na een prima voorzet van de behendige Abiamuwe Clinton. Dit alles gebeurt in een tijdsbestek van vijf minuten. Clinton is technisch zeer sterk en heeft veel snelheid en zorgt samen met Florencia voor veel gevaar voor het doel van Rein Koudstaal. Het blijft bij rust 3 – 3.

In de tweede helft begint Mamio sterk en krijgt een paar prima mogelijkheden om op voorsprong te komen. Clinton wordt eerst diep gespeeld, weet zelf Koudstaal te omspelen, maar schiet uit een moeilijke hoek voorlangs. Florencia krijgt oog in oog met Rein Koudstaal de grootste kans, maar hij schiet de bal recht op de keeper af. Kort daarna moet Koudstaal weer redding brengen en komt Onstwedder Boys met de schrik vrij. Ook wordt een doelpunt van Mamio wegens buitenspel afgekeurd.

Halverwege de tweede helft komt Gerko Scheper in het veld. De spits van Onstwedder Boys, die vorige week erg ongelukkig in de afwerking was tegen Tiendeveen, weet deze middag het doel wel weer te vinden. Onstwedder Boys krijgt twintig minuten voor tijd een vrije trap, die door Scheper langs de muur in het doel wordt geschoten: 4 – 3. Keeper Bakkat is kansloos. Een paar minuten later wordt Scheper goed aangespeeld door Gerben Meems en passeert opnieuw de keeper van Mamio.

Bij Mamio loopt het allemaal minder soepel in de slotfase. Een overtreding van Jakob Gismann op Jarno Sterenborg levert de verdediger van Mamio een terechte gele kaart op. Ondertussen hebben drie spelers van Mamio onderling ruzie en kunnen de kemphanen maar net uit elkaar gehaald worden. Als scheidsrechter Heikens opnieuw voor een overtreding fluit en de leider van Mamio commentaar geeft, krijgt hij eveneens de gele kaart. Omdat hij zijn naam niet wil zeggen besluit de scheidsrechter de wedstrijd te staken. Na vijf minuten wordt de wedstrijd nog even hervat, waarbij Mamio met maar acht spelers meer aantreedt. De overige drie willen niet verder spelen. Heikens fluit kort daarna af voor het einde van de wedstrijd. Al met al een vreemd einde van een verder sportief duel.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys in Hoogezand tegen HS ’88. De wedstrijd wordt vanwege de nieuwe corona-maatregelen zonder publiek gespeeld.

Opstelling: Rein Koudstaal, Nanne Huiges (Nick Wagenaar), Elmar Bijl, Sven Jaegers, Luc Nieuwenhuis (Gerko Scheper),Gerben Meems, Gerwin de Wijk, Ricardo Buitelaar (Michel Beikes), Jarno Sterenborg, Sem Nieuwenhuis en Anne Wilzing (Arjen Velthuis).
Scheidsrechter: Dhr. B. Heikens (Nieuwe Pekela)