• Visser matchwinnaar tegen SJS
25 sep. 2021

Onstwedder Boys is uitstekend begonnen aan de competitie. Zaterdagmiddag werd door een laat doelpunt van Harm Visser met 2 - 1 gewonnen van SJS.

Vanmorgen vroeg werd al duidelijk dat de derby aanstaande was. Het hek voor de Boskamp was met kettingen extra goed vastgezet. Het kostte de vrijwilligers van de Boys enige moeite de Boskamp weer toegankelijk te maken.

De wedstrijd begint iets later dan half drie, dit vanwege de nodige rookbommen die langs de lijn worden ontstoken. In de openingsfase zijn de beide ploegen aan elkaar gewaagd. Harm Visser ziet een inzet net naast gaan, terwijl keeper Brian de Jonge redding brengt namens SJS op een inzet van Jarno Sterenborg. De grootste kans is voor SJS, maar Rein Koudstaal weet een schot van dichtbij onschadelijk te maken. Na 20 minuten spelen komt SJS op voorsprong. Stan Tolner neemt aan de rechterkant een vrije trap, die door iedereen wordt gemist en tot ontzetting van Rein Koudstaal in de verre hoek verdwijnt: 1 - 0. Onstwedder Boys is nog één keer gevaarlijk, maar de Jonge weet een inzet van Anne Wilzing tot corner te verwerken. De Boys krijgen de nodige corners in de eerste helft, maar gevaar levert dit niet op. Wilzing heeft geluk dat scheidsrechter Franzky geen gele kaart trekt na een stevige overtreding op een tegenstander. Bij rust is het 1 - 0.

Na rust heeft SJS de controle over de wedstrijd. Bij Onstwedder Boys, waar Gerben Meems in het veld is gekomen voor Elmar Bijl, gaat veel mis in de opbouw. Spits Gerko Scheper wordt nauwelijks bereikt en heeft het moeilijk tegen de twee centrale verdedigers. Scheper werkt hard, maar wordt niet gevaarlijk. Rein Koudstaal moet twee keer ingrijpen op een inzet van SJS en behoedt zijn ploeg zo voor een grotere achterstand. In de 68e minuut krijgt Onstwedder Boys een grote kans als Anne Wilzing, na een pass van Harm Visser, alleen door kan gaan richting het doel van SJS. Hij stuit echter tot twee keer toe op de sluitpost van SJS.

Tien minuten voor tijd komt Onstwedder Boys enigszins fortuinlijk op gelijke hoogte. Een voorzet van Sem Nieuwenhuis wordt gekopt door Gerko Scheper en gaat via het achterhoofd van zijn tegenstander over de keeper in het doel van de thuisploeg: 1 - 1. Het wordt wat onvriendelijker in de slotfase, waarin Rutgert Tipker en Anne Wilzing een gele kaart krijgen. SJS is even de kluts kwijt en komt goed weg als Anne Wilzing opnieuw een goede mogelijkheid onbenut laat. Het spel golft op en neer want ook Rein Koudstaal moet nog een keer namens de Boys redding brengen. Als de extra tijd aanbreekt is het Onstwedder Boys dat alsnog toeslaat. Anne Wilzing zet vanaf de achterlijn voor en bereikt de vrijstaande Harm Visser die keeper de Jonge kansloos laat: 1 - 2.

Komende zaterdag speelt Onstwedder Boys thuis tegen DKB uit de Krim. De wedstrijd begint om 14.30 uur.

Opstelling: Koudstaal, Jaegers, Bijl (Meems), Buitelaar, Wagenaar, S. Nieuwenhuis, de Wijk, Visser, Sterenborg (Tipker), A. Wilzing en Scheper.

Scheidsrechter: dhr. Franzky (Groningen)