• Terug
  • Nieuws
  • Onstwedde krijgt glasvezel!
24 juni 2021

Goed nieuws! Ondanks dat de 50% inschrijvingen nog niet helemaal zijn gehaald, heeft GlasDraad Groningen besloten de aanleg toch door te laten gaan! Het totale aantal inschrijvingen staat nu nog op 46%. Dus iedereen die zich heeft aangemeld, kan vanaf volgend jaar gebruik maken van een glasvezelaansluiting!

“Een groot deel van het succes van deze campagne is te danken aan de enorme inzet van de vele ambassadeurs en dorpsbelangen. Zonder hun hulp was dit niet gelukt,” aldus GlasDraad campagneleiders Henk Jan Witteveen en Sjouke van Dijk.

Extra informatieavonden
Ondanks de verstrekte informatie en de inloopavonden, zijn er nog toch veel vragen open blijven staan bij de bewoners. Zoals de vraag: wat kost het nou precies? Bij wie neem ik een abonnement af? En wanneer moet ik betalen? Vragen die vanwege alle Coronamaatregelen niet goed toegelicht konden worden. Vanaf 26 juni zal GlasDraad daarom nog 3 informatieavonden organiseren.

De informatieavonden vinden plaats op:

Woensdag 30 juni, De Meet in Bellingwolde
Donderdag 1 juli, Loug 37 in Vlagtwedde
Maandag 5 juli, Voetbalvereniging ASVB in Blijham

De inloop is vanaf 19:00 uur en de presentatie start om 19:30. Deze informatieavonden worden afgesloten met een borrel aangeboden door GlasDraad.

Globale planning
Inmiddels is GlasDraad Groningen in overleg met de belanghebbenden om de uitrol van glasvezel te realiseren. De voorbereidingen zullen direct na de zomer starten zodat de benodigde materialen besteld kunnen worden. Een detailplanning voor wat betreft de aanleg zal dan ook bekend worden gemaakt. De planning is dat de eerste bewoners rond de zomer van 2022 zijn aangesloten en dat het gehele project eind 2022 wordt afgerond. Dan kunnen alle adressen genieten van alle voordelen van glasvezel!

Aanmelden via inschrijfformulier

E-mail

Website

Facebook

Instagram

Twitter 

Waarom glasvezel, bekijk de video