• Terug
  • Nieuws
  • Activiteiten Welstad deze zomer
19 juni 2021

Welstad zomertour. Deze zomer komen wij weer naar je toe!

Welstad biedt ondersteuning en hulp bij verschillende onderwerpen, zoals opgroeien en opvoeden, financiën, vrijwilligerswerk en mantelzorg. Ook ondersteunen wij initiatieven en activiteiten in wijken en buurten die gezondheid en ontmoeten stimuleren, bijvoorbeeld koffieochtenden, wandelgroepen et cetera.
We willen jullie graag ontmoeten en het dorp waar jullie wonen beter leren kennen. Daarnaast bieden we een zomerprogramma met sportieve, culturele en educatieve activiteiten in het dorp waar je woont. Iedereen is welkom!

Waar/wanneer kun je team Onstwedde/Alteveer/Vledderveen vinden?
Week 29         Onstwedde
Week 30         Alteveer
Week 31         Vledderveen

Houd onze website of onze Facebookpagina #Welstad in de gaten voor de exacte datum, tijd, locatie en het activiteitenaanbod.

Trendsport en ‘óuderwetse’ sport samen aanbieden
Bij CBS De Höchte in Alteveer was het feest. Op vrijdag 21 en 28 mei konden de groepen 5 t/m 8 nieuwe sporten uitproberen.
Op 21 mei werd het spel stoepranden binnen aangeboden vanwege het mindere weer. Een leuk spel en te spelen voor iedereen, jong en oud. Zeker met dit nieuwe materiaal ook overal te spelen. En zoals een jongetje van gr. 6 vertelde: “Ik verlies altijd van mijn oma!’’
Op 28 mei (nu wel buiten, gelukkig!) Longboarden. Mooi weer en wat een talenten in Alteveer. Frank Driessen (de instructeur) stond ervan te kijken. Met grote dank aan Dorpsbelang Tange-Alteveer en IJsbaan ‘de Toekomst’ in Alteveer.
Beide dagen werd en afgesloten met een gezonde traktatie, het waterijsje kwam uitstekend van pas met dit mooie weer.
Georganiseerd door Irma v. Erp van CBS De Höchte i.s.m. met Arnesto Ovaa van Welstad.

De Week van de Jonge Mantelzorger is weer voorbij!
Jonge Mantelzorgers, ook wel JMZ’ers (8 t/m 24 jaar) groeien op met een hulpbehoevend gezinslid. Dit betekent dat zij zich zorgen maken, zorg missen en/of zorgtaken uitvoeren. Hierdoor moeten er vaak keuzes worden gemaakt zoals: zorgen voor mama of met vrienden gamen?Deze vaak onzichtbare groep jongeren; gewone jongeren, met ongewone zorgen en veel verantwoordelijkheden - verdienen meer aandacht en (h)erkenning, want zij zijn niet te missen. Tijdens de week van de Jonge Mantelzorg werd er door heel het land de #NietTeMissen – campagne ingezet om meer aandacht te vragen voor JMZ’ers. Zo ook in de Gemeente Stadskanaal. De campagne had een groot bereik. Verder stond er een chillsessie bij het Pagedal gepland voor JMZ’ers, maar dit hebben we moeten cancelen, omdat er te weinig animo voor was. De chillsessie willen we op een ander moment nogmaals organiseren, zodat we JMZ’ers alsnog kunnen leren kennen, met elkaar in contact kunnen brengen en kunnen onderzoeken wat JMZ’ers nodig zijn – want je hoeft het niet alleen te doen!

Herken jij jezelf of iemand uit jouw omgeving hierin? Of wil je meer weten? Kijk dan eens op onze website.
#NietTeMissen-campagne is een concept van en uitgevoerd door Vanzelfsprekend!? Platform voor Jonge Mantelzorgers.

Vooraankondiging ‘t Inloophuus in De Bolster
Vanaf 7 september starten we met ’t Inloophuus in de Bolster. Dit is een samenwerking tussen De Bibliotheek, Humanitas, Stichting Present en Welstad.
’t Inloophuus is een fysieke plek in jouw dorp, waar je terecht kan met al je vragen, voor informatie en advies. We zijn wekelijks op dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur te vinden in de Bolster (Boslaan 46, Onstwedde).
Of heb je gewoon zin aan een bak koffie en een leuk gesprek? Kom langs! Wij zijn er voor je!

Feestelijke start van de gezamenlijke maaltijd in Alteveer
Het Coronavirus heeft ons al tijden in de ban. Gelukkig zijn er weer wat versoepelingen en zijn we blij dat we vanaf 19 mei weer stap voor stap kunnen starten met een aantal activiteiten. Op woensdag 9 juni was dan ook de aftrap van de gezamenlijke maaltijd in Alteveer. Dit werd feestelijk gevierd! Judith Koops heeft gezorgd voor een heerlijke maaltijd en Lucia Ots (zangeres) maakte er echt een feestje van. Al met al een groot succes! In de zomervakantie zal er geen gezamenlijke maaltijd zijn in Alteveer in verband met de zomervakantie. Maar vanaf september zijn we er weer en willen we ook de gezamenlijke maaltijd in Onstwedde weer opstarten.  
Gezamenlijke maaltijd Alteveer: elke 2e woensdag van de maand van 11.45 – 13.00 uur.
Gezamenlijke maaltijd Onstwedde: elke 4e woensdag van de maand van 11.45 – 13.00 uur.
Meedoen? Opgave bij:

Gezamenlijke maaltijd Alteveer
Judith Koops: M 06–13829089 of stuur een E-mail  
Kosten: € 8,50 (inclusief drankje)

Gezamenlijke maaltijd Onstwedde
Dennis Jager: M 06–82154476 of stuur een E-mail
Kosten: € 6,75 (exclusief drankje)

Openstelling De Bolster, Onstwedde
Van 12 juli tot en met 8 augustus heeft onze beheerder zomervakantie, maar met een aantal vrijwilligers willen we ook deze vakantie de Bolster weer openstellen voor activiteiten. Van 12 juli tot en met 8 augustus zijn we open op dinsdag en donderdag, maar wel op aangepaste tijden. Houd de nieuwsberichten op onze website goed in de gaten voor het laatste nieuws omtrent de openstelling.

Welstad wenst u een fijne en zonnige zomervakantie!

Website Welstad

Informatie jonge mantelzorgers