• Terug
  • Nieuws
  • Onstwedder Oorlogspad
21 mei 2021

Het oorlogverhalenboek ‘De muren hebben oren’ krijgt een vervolg. Omdat de eerste druk als snel was uitverkocht, zal er bij voldoende belangstelling een tweede druk gemaakt worden. Bovendien  wordt er gewerkt aan een fietsroute, genaamd Onstwedder Oorlogspad. 

Tweede druk
Wie alsnog graag een oorlogsverhalenboek wil ontvangen, kan daarvoor terecht bij de Huishoud- en Cadeauwinkel van Heije Wubs in Onstwedde of bij The Read Shop in Stadskanaal. Daar liggen lijsten klaar om in te tekenen voor de tweede druk van het boek.

Fietsroute
Een fietsroute voor het Onstwedder Oorlogspad is in ontwikkeling. De route van 21 kilometer gaat door het Onstwedder buitengebied langs tien plaatsen, waar in de oorlogsjaren iets bijzonders is gebeurd. Naar verwachting komen op die plaatsen paaltjes met QR-codes, die met een mobiele telefoon zijn te scannen, waarna een fragment van een oorlogsverhaal te horen is. Zo zijn de verhalen nog eens te beleven op de plek waar het allemaal gebeurde in de jaren ’40-’45. Op de fiets terug in de tijd!

Foto: Archief Onstwedde.info