• Terug
  • Nieuws
  • Wethouders tekenen convenant
20 mei 2021

Inwoners en ondernemers in alle kleine kernen genieten binnenkort mogelijk van razendsnel internet.

Vanmorgen ondertekenden wethouders Goziena Brongers van gemeente Stadskanaal en Bart Huizing van gemeente Westerwolde in Bellingwolde het convenant met GlasDraad, waarmee de komst van glasvezel in de gemeenten mogelijk wordt gemaakt.

Informatie voor bewoners.
April jongstleden is GlasDraad Groningen gestart met de vraagbundeling in de gemeenten. Bewoners hebben informatie ontvangen via de post en de Glasvezelkrant ontvangen met daarin alle nodige informatie over glasvezel, de planning en het aanbod. Er zijn online informatieavonden georganiseerd en de winkels in Bellingwolde en Vlagtwedde worden goed bezocht. En zo kleurt de regio langzaam oranje door alle bewoners die zich al hebben ingeschreven en een oranje vlag in de tuin hebben geplant. 

Mooie kans.
Met glasvezel bent u klaar voor de toekomst! Glasvezel zorgt voor haarscherp en razendsnel internet, ongeacht met hoeveel mensen je tegelijk online bent. En in een tijd van thuis werken, thuisscholing en het streamen van films, is dat geen overbodige luxe. Daarnaast geeft het u ook de keuzevrijheid om jaarlijks te kiezen voor de provider die het beste bij uw wensen past. Hierdoor kunt u flink besparen.

Als op 21 juni 2021 minstens 50% van de huishoudens zich heeft aangemeld voor glasvezel, gaat de schop in de grond en wordt de aanleg gepland. Halen we de 50% niet, dan gaat de aanleg niet door en zullen we waarschijnlijk nog een paar jaar moeten wachten op glasvezel. Dit is dus hét moment om mee te doen.

bron: Westerwolde Actueel

E-mail

Lees meer op de website

Volg ons op Facebook, Instagram of Twitter voor het laatste nieuws!

Waarom glasvezel, bekijk de video