20 maart 2021

Zaterdag 19 maart is het een jaar geleden dat het project over Aaltje uit Smeerling van start ging. Dat kon i.v.m. corona toen niet via de geplande bijeenkomst - velen van u keken er naar uit - in Gasterij Natuurlijk Smeerling. Maar Aaltje liet zich niet onder het 'mous' stoppen en ging 'live' via youtube en Radio Westerwolde.

Er is in het afgelopen jaar ondanks corona toch van alles op gang gekomen. Op de website Aaltjesstee kunt er een impressie van lezen.

Het boekje 'Aaltje - vier generaties kinderen uit Smeerling' kan nog besteld worden per E-mail of bij de Gasterij in Smeerling en o.a. de musea Westerwolde/MOW, Streekhistorisch Centrum Stadskanaal, de Oude Stelmakerij (Sellingen) en de Readshop in Stadskanaal als deze allemaal weer open mogen.

Ook de wandeling kan onverminderd gelopen worden. Op weg naar het voorjaar en Poaske. Zie website Aaltjesstee wandelen. En neemt u dan na afloop vooral een koffie/thee/lekkers-to-go bij de Gasterij (check even de openingstijden).
Het Smilker Aaltje-lied van Josien Bakker is te beluisteren via You Tube en het lesmateriaal is beschikbaar via de website.

Website Aaltjesstee

E-mail

Aaltjesstee wandelen

Aaltje-Lied

Lesmateriaal

Website Gasterij Natuurlijk Smeerling