• Terug
  • Nieuws
  • Vrijwilligersactie voor minima
7 maart 2013

Onder regie van het Rode Kruis wordt op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart in de gemeente Stadskanaal de actie ‘Samen Sterk voor de Minima’ georganiseerd.

De actie maakt deel uit van de vrijwilligersdagen NLdoet. In het hele land steken vrijwilligers op 15 en 16 maart de handen uit de mouwen voor maatschappelijke doelen.
De actie ‘Samen Sterk voor de Minima’ richt zich op het inzamelen van geld en producten voor lokale organisaties die zich inzetten voor de minima. In Stadskanaal zijn dat de Voedselbank, Solidariteit Onder Mensen, Jeugd Sport Fonds en de stichtingen Armslag, Leergeld en Veur Noppes.

De actie wordt groot opgezet. Op vrijdag 15 maart gaan scholieren van het Noorderpoort en het Ubbo Emmius onder begeleiding van vrijwilligers in de hele gemeente, dus ook in Onstwedde en Alteveer, huis-aan-huis producten en/of geld inzamelen. Op zaterdag 16 maart vindt op het Menistenplein in het centrum van Stadskanaal een ‘Glazen Huis’ actie plaats. De lokale omroep RTVS verzorgt de hele dag een live-uitzending met verzoekplaten, bekende artiesten geven optredens voor het goede doel, een veiling door politici en acties vanuit de winkeliersvereniging en het bedrijfsleven. Het Welstad sport- en beweegteam organiseert  “Kom je ook sporten voor de minima?”, sportieve activiteiten in het centrum van Stadskanaal zoals trampoline springen, stormbaan, tennis en vele andere sporten. Alle opbrengsten gaan naar het goede doel.

Informatie over het programma en over de goede doelen is te vinden op de website.