• Terug
  • Nieuws
  • Crossloop Rondje Roege Baarg
5 maart 2013

Zaterdag 9 maart om 11.00 uur gaat voor de allereerste keer het Rondje Roege Baarg (RRB) in Onstwedde van start. De te lopen afstanden bij deze crossloop zijn 6 en 10 km.

De organisatie is in handen van de werkgroep RRB, bestaande uit zes enthousiaste leden van de Hardloopclub Onstwedde. De wedstrijd vindt plaats onder auspiciën van de Runners Stadskanaal.

Met het Rondje Roege Baarg viert de Hardloopclub Onstwedde hun vijfjarig jubileum. De crossloop is bedoeld voor zowel geoefende als recreatieve lopers. Beide routes leiden de lopers door het natuurschoon rondom Ter Wupping. Het startsein wordt gegeven door Johan Hamster, wethouder sport van de gemeente Stadskanaal.

De werkgroep is enthousiast over de medewerking van bedrijven, ondernemers en organisaties, zowel in Onstwedde, Alteveer en Stadskanaal. "We krijgen van alle kanten medewerking aangeboden, zowel in materiaal, menskracht als financieel. Geweldig!",  aldus de werkgroep.

Start en finish zijn bij de kantine van ijsvereniging Wisch aan het Kerkpad in Onstwedde. Parkeren kan bij de Nederlandse Hervormde Kerk aan de Kerklaan. De inschrijving is op zaterdag 9 maart vanaf 09.30 uur in de kantine van de ijsvereniging. Het inschrijfformulier kan ook via de website van HLC Onstwedde geprint worden. Het inschrijfgeld voor beide afstanden bedraagt € 5,00 p.p. Voor iedere hardloper is er na afloop een ambachtelijke kop snert.

website

Reageren