• Terug
  • Nieuws
  • Beëindiging Maatschap voor Fysiotherapie
18 december 2020

Met het vertrek van de heren Jan Olsder en Sjon Rozema wordt de Maatschap voor Fysiotherapie te Nieuwe Pekela, bestaande uit de beide heren en mw. Inge Lenting, beëindigd. Ook de administratieve kracht, Froukje Olsder, neemt dan afscheid. De praktijk wordt vanaf 1 januari overgenomen door de heer Erwin Hensbergen, die van plan is om de fysiotherapiepraktijk uit te breiden tot een gezondheidscentrum.

Zowel Jan Olsder (begonnen in 1979) als Sjon Rozema (begonnen in 1981) vonden het, gezien hun leeftijd en loopbaan, tijd om te stoppen.

Jan Olsder is destijds begonnen bij dhr. Rob Slot en werkte eerst in de Groene Kruisgebouwen in Nieuwe Pekela en Onstwedde. Sjon Rozema is ook begonnen bij dhr. Slot, maar toen zat de praktijk in Nieuwe Pekela inmiddels aan de Rondweg. In 1985 is de huidige Maatschap ontstaan na een afsplitsing van dhr. Slot. Uiteindelijk kon de Maatschap het voormalige Postkantoor te Nieuwe Pekela (1996) overnemen en is daar nog steeds gevestigd. In Onstwedde is sinds 2005 een pand betrokken aan de Dorpstraat/Roessinghlaan.

“Van de begintijd kan ik me het gevoel van James Herriot herinneren. De gemoedelijkheid, rijden door de mooie omgeving, de contacten die je kreeg met je patiënten. Een relaxte tijd. Heden ten dage proberen we er op die manier voor de patiënten te zijn, waarbij een luisterend oor nog steeds aanwezig is en ook één van de krachten van de Maatschap is. In de loop der jaren heb ik inmiddels veel therapieën zien komen (maar ook zien gaan). Ook het proces van automatisering, wat een zegen zou moeten zijn, maar eerder een extra belasting is. Toch kijk ik met een zeer tevreden gevoel terug op het contact met de Pekelders, de Alteveersters en de Onstwedders (Jan Olsder)”. Daarom wil de Maatschap de artsen en de patiënten dan ook bedanken voor het geschonken vertrouwen.

Wat in deze tijd Corona gaat doen met de ontwikkelingen van deze praktijk, we hebben er alle vertrouwen in dat het uiteindelijk allemaal weer goed komt. Erwin Hensbergen is een enthousiaste, vlotte, joviale jongen en er is inmiddels een nieuwe fysiotherapeut aangenomen en gelukkig blijven de “oude rotten” Inge Lenting en Debby Wiersema ook nog werkzaam in de praktijk.

Bron/foto's: Prachtig Pekela.nl