• Gelijkspel Boys tegen koploper
2 maart 2013

Onstwedder Boys heeft zaterdagmiddag op sportpark De Boskamp een verdienstelijk gelijkspel behaald tegen SC Angelslo. Na een 1 - 0 voorsprong bij de rust, werd het uiteindelijk 1 - 1. Een resultaat waar de ploeg uit Onstwedde tevreden mee kon zijn. De boys slaagden er in 90 minuten voetbal maar zelden in om gevaarlijk te worden.

Op een goed bespeelbaar veld gebeurde er in de eerste helft weinig voor beide doelen. Zowel Onstwedder Boys als de tegenstander uit Emmen stonden verdedigend goed. Angelslo speelde van begin af aan wel met veel druk, maar wist geen gevaar te stichten voor het doel van Rein Koudstaal. Onstwedder Boys kreeg één mogelijkheid en dit leverde gelijk een doelpunt op. Na ruim een half uur spelen ging Rutger Tipker goed door op rechts, zette de bal voor, waarna Peter Orsel eenvoudig binnen kon schieten.

Na de rust zette Angelslo gelijk druk. Vooral bij corners en vrije trappen werden de Emmenaren gevaarlijk. Na ruim een kwartier spelen werd een vrije trap door Robert van Hemert, die net in het veld stond, binnengekopt: 1 - 1. Onstwedder Boys probeerde het daarna wel, maar kon alleen nog gevaarlijk worden door afstandsschoten van Robert de Vries en Nanne Huiges. Gescoord werd er echter niet meer. Door het gelijkspel blijft Onstwedder Boys op de vijfde plaats staan.

Komende zaterdag, 9 maart, spelen de Boys de derby in en tegen Mussel. Aanvang is 14.30 uur.