• Terug
  • Nieuws
  • VCO '72 H1 wint van Tyfoon
1 maart 2013

VCO '72 Heren 1 heeft donderdagavond in sporthal De Bast uitstekende zaken gedaan door concurrent Tyfoon H2 uit Stadskanaal met 4 - 0 te kloppen. Door dit resultaat staat de ploeg momenteel op de zesde plaats in de poule met 35 punten.

Coach Geert Jan Huiges begon met Herman Mulder, Gerben Veldhuis, Werner Wessels, Martin Lantinga, Roelof Migchels en Gerard Koerts in de basis. In de eerste set kwam de ploeg uit Onstwedde goed uit de startblokken. Vooral blokkerend stonden de Onstwedders goed, waardoor Tyfoon aanvallend zelden wist te scoren. Deze set werd ruim door de VCO-heren gewonnen: 25 - 11.

In de tweede en derde set wisten de Onstwedders het niveau vast te houden. Vooral Roelof Migchels scoorde aanvallend en blokkerend veel punten. De ploeg uit Stadskanaal liep steeds achter de feiten aan en maakte ook nog eens de nodige fouten. Zowel de tweede als de derde set werd met 25 - 21 gewonnen door VCO '72.

In de vierde set werd het nog even spannend toen Tyfoon een achterstand van zes punten bijna helemaal weg had gewerkt. De ploeg uit Onstwedde werd op tijd wakker en slaagde er in om via 20 - 18 ook deze set met 25 - 21 naar zich toe te trekken. Een mooie 4 - 0 zege, die de Onstwedders vijf punten oplevert in de competitie.

Volgende week zaterdag staat de uitwedstrijd tegen Pegasus H2 (Ter Apel) op het programma.