• Terug
  • Nieuws
  • De Juffertoren in miniatuurvorm
6 november 2020

Op het eerste gezicht ziet de Juffertoren in ons dorp er goed uit, maar als je je ogen goed de kost geeft, zijn de gebreken wel zichtbaar.

Voor een restauratie is geld nodig en daarvoor is er een actie opgezet: het verkopen van Juffertoren-miniaturen.  Er is al vaker aandacht voor geweest dit jaar, maar nu de cadeautjes-maand weer dichtbij komt is het even een reminder.

Voor het behoud van de kerk zal in de toekomst nog wel nodige onderhoud moeten plaatsvinden,. De 3D-geprinte miniaturen moeten het nodige geld voor de restauratie opleveren. Ze zijn respectievelijk 15, 30 en 43 centimeter groot. Met het middelgrote ontwerp is de 3D-printer zo'n dertig uur bezig en de prijs van de middelste formaat bedraagt  € 65,00. Het kleinste model € 30,00 en de grootste uitvoering € 100,00. Voor alle formaten is er dan ook verlichting bij.

De miniatuurkerkjes zijn te bestellen via onderstaande link. Ook kunnen de kerken besteld worden bij Huishoud & Cadeau van Modehuis Heije Wubs in Onstwedde (Dorpsstraat 66).

Miniatuurkerkjes bestellen

Foto: Bert Wolfs Onstwedde.info