• Terug
  • Nieuws
  • Gijs Prins winnaar Voorleeswedstrijd
28 februari 2013

Gijs Prins van CBS De Rank is dinsdag, 26 februari, in de Bibliotheek Stadskanaal winnaar geworden van de regionale voorronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. Vera Hoijtingh van RKBS Bonifatius toonde zich een dag later de beste in de voorronde in de Bibliotheek van Ter Apel.

De jury in Stadskanaal bestond uit: Eva Mulder (winnares Nationale Voorleeswedstrijd Stadskanaal 2008), Jan Addens (eigenaar The Read Shop Stadskanaal) en Ina Habing (bibliothecaresse). Gijs Prins las voor uit De dikke meester Jaap van schrijver Jacques Vriens. Jesper Hut van De Maarsborg eindigde als tweede.

De jury in Ter Apel werd gevormd door: Annemijn Knijenburg (winnares Nationale Voorleeswedstrijd Ter Apel 2008), Reinie van Ek (medewerker en leidinggevende Kinderopvang) en Wietse Potze (raadslid gemeente Vlagtwedde). Vera Hoijtingh las voor uit Het verloren rijk van Geronimo Stilton. Als tweede eindigde Ruby Dijk van SWBS Pork.

De twee winnaars strijden tijdens een halve finale om een plek in de provinciale finale. Deze halve finale vindt plaats op woensdagmiddag 13 maart 2013 in Bibliotheek Veendam. De provinciale finale is op woensdagmiddag 17 april in Cultuurcentrum vanBeresteyn Veendam. De landelijke finale is op woensdag 29 mei 2013 in Utrecht.

Bekijk de foto's op Kanaalstreek.nl

Bron: Kanaalstreek.nl